Vegetarisch, Variatie, Lekker snel, Afvallen, 9 maanden, Gezin, Seizoen
LactosePaprikaMaisMelkTarweGluten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
150 g SpinazieHerkomst: Oegema
4 st Tortillawraps
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
75 ml Zure roomHerkomst: Weerribben Zuivel
2 st RomatomaatHerkomst: Solid
75 g Geraspte kaas
200 g Maïs
2 el Mexicaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein. Pel de knoflook. Spoel de maïs in een zeef onder de kraan. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd klein.
Verwarm olie in een bakpan en bak de ui en tomaat op een laag vuur. Pers de knoflook erboven uit en roer de spinazie en maïs erdoor. Laat zachtjes pruttelen en breng op smaak met Mexicaanse kruiden, zout en (chili)peper.
Smeer op de helft van de tortilla's de zure room. Beleg de ander helft van de tortilla's met het gebakken tomaat-maïs-spinaziemengsel. Strooi de kaas erover en leg beide helften op elkaar.
Verwarm een droge bakpan (of gebruik 2 pannen) en bak op een laag vuur totdat de kaas is gesmolten. Draai de quesadilla's halverwege voorzichtig om en bak ook de andere kant.
Snijd de quesadilla's in punten en garneer met de overgebleven spinazie.
TIPOok erg lekker met zelf gemaakte guacamole, sweet chilisaus of tabasco.
II
Vandaag staat er quesadilla op het menu. Een quesadilla wordt ook wel een Mexicaanse pannenkoek of tosti genoemd. Het bestaat uit twee tortilla's met ertussen een lekkere vulling. Je kunt eindeloos variëren met de vulling: van peulvruchten, tomaat, paprika, tot blauwe kaas. Vandaag maken we quesadilla met spinazie, maïs, zure room en kaas.