Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Vegetarisch, Gezin, 9 maanden, Variatie, Lekker snel
MelkLactoseTarweMaisGluten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
3 st TomaatHerkomst: Lukassen
65 ml Zure roomHerkomst: Weerribben Zuivel
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
4 st TortillawrapsHerkomst: Amaizin
250 g Maïs Herkomst: Machandel
150 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
100 g Geraspte kaas
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
1 el Komijnpoeder
1 el Paprikapoeder
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit69 Punten
CO2eq976 g
Water22,8 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen. Was de tomaat en snijd klein. Spoel de maïs in een zeef onder de kraan. Was de spinazie, laat heel goed uitlekken en snijd klein.
Verwarm olie in een bakpan en bak de ui en tomaat 5 minuutjes op een middelhoog vuur. Voeg de spinazie en maïs toe en breng op smaak met komijnpoeder, paprikapoeder, zout en (chili)peper. Laat de spinazie onafgedekt tot de helft slinken. Laat het geheel een beetje uitlekken als er erg veel vocht is.
Smeer op de helft van de tortilla's de zure room. Beleg de ander helft van de tortilla's met het gebakken tomaat-maïs-spinaziemengsel. Strooi de kaas erover en leg beide helften op elkaar.
Verwarm een droge bakpan (of gebruik 2 bakpannen) en bak op een laag vuur totdat de kaas is gesmolten. Draai de quesadilla's halverwege voorzichtig om en bak ook de andere kant. Snijd de quesadilla's in punten.
TIPJe kunt de quesadilla ook klaarmaken in de oven in plaats van in een pan.
II
Vandaag staan er lekkere quesadilla's op het menu. Een quesadilla bestaat uit twee tortilla's met ertussen een lekkere vulling en wordt ook wel Mexicaanse pannenkoek of Mexicaanse tosti genoemd. Je kunt eindeloos variëren met de vulling: van peulvruchten, tomaat, paprika, tot en met blauwe kaas. Vandaag maken we quesadilla met spinazie, mais, zure room en lekker veel kaas.