Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de rijst in 10-12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.
Verwarm olie in een bakpan en bak de ui, knoflook en tomatenpuree 3-5 minuten op een laag vuur. Voeg de paprika en tomaat toe en bak nog enkele minuten. Schenk een beetje water erbij zodat je een saus krijgt en breng op smaak met de helft van de basilicum, zout en (chili)peper. Laat 5 minuten afgedekt sudderen op een middelhoog vuur.
Verwarm olie in een andere bakpan en bak de Provençaalse balletjes 4-5 minuten op een middelhoog vuur. Schud de pan regelmatig.
Schep Provençaalse balletjes door de saus, serveer met de rijst en garneer me de overgebleven basilicum.
TIPDe balletjes zijn ook erg lekker als borrelhapje.
II
Vandaag een lekkere en snelle maaltijd op het menu. Onze biologische Provençaalse balletjes zijn een heerlijke plantaardige toevoeging aan elke maaltijd. De balletjes worden gemaakt van volkoren rijst, lekker veel groenten en Provençaalse kruiden, wat ze een bijzonder lekkere smaak geeft.