Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lactosevrij, Glutenvrij, Gezin, Variatie, Eiwitrijk, Seizoen
VarkenMosterd
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
180 g Rookworst varkenHerkomst: St. Hendrick
2 st PreiHerkomst: Peeters
200 g Kastanjechampignons
600 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
Zelf toevoegen
2 el Mosterd
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit20 Punten
CO2eq1.527 g
Water44,3 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar.
Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Voeg de prei halverwege toe aan de pan met aardappels. Kook de prei met de aardappels mee en giet daarna het water af. Stamp met een pureestamper tot een grove stamppot. Proef en breng op smaak met een beetje mosterd, zout en peper.
Verwarm intussen de rookworst (in de verpakking) in een pan met heet, maar niet kokend water.
Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de champignons bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de prei stamppot met de champignons en rookworst.
TIPOok erg lekker met een klontje boter.
II
Vandaag een overheerlijke prei stamppot met rookworst. Prei behoort tot dezelfde familie als de ui en knoflook. Onze prei wordt geleverd door biologische tuinderij Peeters-Mertens in het Limburgse Neer. Ondernemers Wim en Ellen telen daar onder meer het hele jaar door prei. Doordat er verschillende prei soorten bestaan, is het altijd van eigen bodem te verkrijgen.