400 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
2 st PreiHerkomst: Peeters
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit76 Punten
CO2eq5.252 g
Water64,4 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en pastinaak, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Pel de knoflook en plet met de platte kant van een mes. Kook met de aardappels mee.
Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Kook de laatste 10 minuten met de aardappels mee. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
Verwarm intussen het kalfsvlees (in de verpakking) in een pan met water. Houd het water net tegen de kook aan.
Stamp de aardappels, pastinaak en prei met een pureestamper tot een grove stamppot. Schenk wat kookvocht erbij en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de prei stamppot met het zacht gegaard kalfsvlees.
TIPDe stamppot is ook erg lekker met wat mosterd.
II
Vandaag een overheerlijke prei stamppot met voorgegaard kalfsvlees. Het kalfsvlees wordt geleverd door Ecofields uit Wekerom. Het vlees is 24 uur gegaard op een lage temperatuur met een speciaal geselecteerde kruidenmix van onder andere koriander, peper, kruidnagel, mosterd en gember. Het vlees is boterzacht en al helemaal perfect op smaak.