Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Ketogeen, Koolhydraatbewust, Afvallen
VarkenSelderij
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
150 g CherrytomaatjesHerkomst: Solid
0.5 st KnolselderijHerkomst: Huybrechts
2 st PreiHerkomst: Peeters
200 g Venkelworstjes
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
1 el Boter
Meet hoe goed je eet
Groente530 g
Vitaliteit52 Punten
CO2eq1.576 g
Water26,9 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de knolselderij, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat heel goed droogstomen.
Snijd intussen de prei in de lengte doormidden en spoel onder de kraan. Laat goed uitlekken en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de prei in 8-10 minuten zacht.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een andere bakpan en bak de saucijzen samen met de ui bruin en gaar. Halveer de tomaatjes en bak ze kort mee met de saucijzen.
Stamp of pureer de knolselderij tot een smeuïge puree en schep de schep de prei erdoor. Voeg eventueel een klontje boter toe en breng op smaak met zout en peper. Heerlijk met de venkelworstjes en tomaatjes.
TIPDe stamppot is ook heel lekker met een beetje mosterd.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Met stamppot kun je eindeloos variëren. Eigenlijk kun je met elke groente wel een stamppot maken. Vandaag maken we een lekkere stamppot met knolselderij (in plaats van aardappels) en prei. Op deze manier krijg je lekker veel groente binnen! Prei is familie van de knoflook en ui en is onder andere goed voor hart- en bloedvaten.