Rucola stamppot met sticky kipstukjes in tomatensaus
4,4
669 kcal
250 g groente

Vandaag een stamppot met een twist. Rucola in de stamppot is een frisse toevoeging en geeft een lekkere structuur. Erbij sticky kip in tomatensaus. Enjoy!
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de knoflook. Snijd de kipdijbeenfilet in stukken. Schenk de sojasaus en honing in een kommetje. Pers de knoflook erboven uit. Schep de kip door de marinade en laat afgedekt 10 minuten staan.
- Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de tomaat en snijd klein. Verhit olie in een wok of bakpan en bak de ui en gemarineerde kip 4 minuten aan. Doe de tomaat erbij en bak mee.
- Was de rucola en snijd kleiner. Stamp de aardappels met een pureestamper en voeg een scheutje kookvocht (of warme melk) en een klontje boter toe. Schep de rucola erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de rucola stamppot met de sticky kipstukjes in tomatensaus.
TIP
Houd je van pit? Voeg dan wat sambal toe aan de marinade van de kip.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
- 600 g Aardappels, kruimigHerkomst: E van de Vijver
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 300 g TomaatHerkomst: Ecopark
- 100 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
- 2 el Sojasaus
- 2 tl Honing
- 1 el Olie
- 15 g Boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -12%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 33%
CO2eq -57%
Water -65%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Variatie, Lactosevrij, 9 maanden, Specials, Gezin, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie669 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker15 g
Vet32 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit27 g
Vezels9 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Kip