Verwijder de worteltjes van de postelein, was ze in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd klein (circa 2 cm). Snijd de rode bieten klein (houd de bieten apart, want de rode kleur geeft erg af). Was de bleekselderij stengels en snijd in halvemaantjes. Pel de sinaasappel en snijd in kleine partjes (verwijder eventueel de vliesjes).
Maak een vinaigrette van mosterd, olijfolie extra vierge, azijn en peper.
Doe de bleekselderij, postelein en sinaasappel in een kom. Voeg de dressing toe en hussel alles door elkaar.
Verhit olie in een bakpan en bak de kalfsburgers op een middelhoog vuur bruin en gaar.
Hak de walnoten grof. Verdeel de salade over een mooie schaal en leg de rode bietjes en walnoten erop. Heerlijk met een kalfsburger ernaast.
TIPAls je de sinaasappel niet pelt maar met een goed mes de schil eraf snijdt, en daarbij net het vliesje meeneemt, kun je daarna elk partje er een voor een uitwippen zonder vliesje.
II
In sommige delen van de wereld wordt postelein gezien als onkruid en in andere delen als groente. Het is natuurlijk geen onkruid, van alle bladgroente heeft postelein zelfs de hoogste hoeveelheid omega-3 vetzuren en is daarnaast ook rijk aan vitamine C en verschillende mineralen. Onze teler Michel Boon is een biologische teler pur sang. In zijn koude kas behandelt hij elk plantje liefdevol met zijn handen. Die passie zie je terug in de krakend verse postelein!