Portabella wellington met spinazie en broccoli
3,0
789 kcal
420 g groente
Een Beef Wellington, maar dan helemaal plantaardig! In plaats van vlees, gebruiken we portabella's vanwege hun stevige structuur. Omdat paddenstoelen binnen en in het donker groeien, is ook deze reuzenchampignon het hele jaar verkrijgbaar. Verder gebruiken we hazelnoten, spinazie en broccoli in deze wellington. Het bladerdeeg wordt heerlijk knapperig en de vulling lekker zacht en smeuïg, een perfecte combinatie.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was de broccoli, snijd in hele kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Bak de broccoli 5 minuten met de ui en knoflook op een middelhoog vuur. Bak de laatste minuut de spinazie mee. Breng op smaak met sojasaus.
- Hak intussen de hazelnoten grof. Veeg de portabella schoon en snijd doormidden.
- Leg het bladerdeeg op de bakplaat en schep, in het midden, de gebakken groenten. Strooi de hazelnoten erover en leg de portabella helften zij aan zij erboven op. Vouw het bladerdeeg dicht: eerst de korte kant en daarna de lange kant. Je krijgt zo een lange rol. Smeer de buitenkant in met een beetje olie.
- Bak de portabella Wellington in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
TIP
Het is ook erg lekker wat spinazie en broccoli apart te houden en ernaast te serveren als een salade.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 1 st BroccoliHerkomst: Lexportia
- 100 g Baby spinazieHerkomst: Udea Snijderij
- 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
- 4 st PortabellaHerkomst: 't Paddestoelenrijk
- 1 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel
- 2 el Olie
- 1 el Sojasaus
Meet hoe goed je eet
True price -3%
Groente+ 233%
Vitaliteit+ 37%
CO2eq -29%
Water+ 20%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Eiwitrijk, Gezin, Vegetarisch, Seizoen, Specials, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie789 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker7 g
Vet37 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit28 g
Vezels15 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Noten
Gluten
Tarwe
Sojabonen