400 g Gepelde tomatenHerkomst: Your Organic Nature
2 st Portabella
5 g Verse korianderHerkomst: Forc
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
300 g TuinbonenHerkomst: Luna e Terra
300 g PuntpaprikaHerkomst: Solid
2 st DesembroodjeHerkomst: Handgemaaktbrood
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
3 el Olie
2 el Komijnpoeder
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit76 Punten
CO2eq528 g
Water11,5 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de desembollen in 6-8 minuten knapperig. Haal uit de oven en leg opzij.
Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verhit olie in een grote bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika toe en roerbak 5 minuten op een hoog vuur.
Spoel de tuinbonen in een zeef onder de kraan en voeg samen met de gepelde tomaten toe aan de pan. Laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met komijnpoeder, zout en (chili)peper.
Verhit olie in een kleine bakpan en bak de portabella's in 5-7 minuten gaar en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de portabella's in de shakshuka en strooi kleingesneden koriander erover. Heerlijk met het knapperige brood ernaast.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Je kunt het brood ook klein snijden, royaal besprenkelen met olie en in een pan krokant bakken.
II
Shakshuka is een eenpansgerecht uit Noord-Afrika met groenten en kruiden. Je spreekt dit gerecht uit als 'sjaksjoeka'. Shakshuka kan zowel als ontbijt, lunch of diner worden gegeten. Met dit gerecht is veel variatie mogelijk. Zo kan het gemaakt worden met verschillende kruiden en groenten. Vandaag maken we portabella shakshuka met tuinbonen en desembrood.