Portabella met een saus van truffelboter en gebakken rijst
4,3
748 kcal
330 g groente
100% natuurlijke, Nederlandse boter gecombineerd met Italiaanse zomertruffel en olijfolie. Het bedrijf 'Van de Koe' werkt samen met Nederlandse boeren die zich inzetten voor meer biodiversiteit in de weide. De boter is heerlijk op brood of toast, maar ook als warme saus.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 3 st Portabella Herkomst: 't Paddestoelenrijk
- 75 g Truffelboter Herkomst: Van de Koe
- 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 1 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten beetgaar. Giet het water af en laat een beetje afkoelen op een plat bord.
- Verwarm een ruime bakpan. Hak de hazelnoten grof en rooster enkele minuten op een hoog vuur. Schep uit de pan en leg opzij. Pel de sjalotten en snijd in partjes. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in dezelfde bakpan en bak de sjalotten en prei 8 minuten op een middelhoog vuur.
- Veeg intussen de portabella's schoon. Verhit olie in een andere bakpan en bak de portabella's aan alle kanten bruin en zacht, kruid met zout en peper. Voeg de truffelboter toe aan de pan en laat zachtjes smelten op een laag vuur totdat je een sausje krijgt.
- Doe de voorgekookte rijst bij de prei en sjalotten, zet het vuur hoog en roerbak enkele minuten. Klop het ei los, voeg toe aan de pan en roerbak mee. Kruid met zout en peper.
- Schep de gebakken rijst op de borden en leg de gebakken portabella erop. Schenk tenslotte de truffelboter erover en werk af met de hazelnoten.
TIP
Wil je de rijst niet bakken? Met gekookte rijst is dit gerecht nog steeds extreem lekker.4,3
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente + 162%
Vitaliteit + 52%
CO2 eq -36%
Water -38%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie748 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker4 g
Vet44 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit19 g
Vezels12 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Noten
Ei


