Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Koolhydraatbewust
MelkNotenPeulvruchtenLactose
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
5 g SalieHerkomst: Forc
400 g Gesneden pompoen
1 st PreiHerkomst: Peeters
25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
125 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
2 el Kurkuma, raspHerkomst: Fairtrasa
360 g Linzen Herkomst: Machandel
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
600 ml Groentebouillon
2 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit83 Punten
CO2eq470 g
Water188,1 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Bereid de bouillon in een pan. Voeg de gesneden pompoen toe en kook in 15 minuten gaar. Schil de kurkuma en rasp boven de pan (let op: kurkuma kan erg afgeven aan je handen). Schep de crème fraîche erbij en pureer tot een gladde soep.
Halveer intussen de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de prei zacht en gaar. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en verwarm met de prei mee. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Hak de hazelnoten grof. Verhit olie een droge bakpan en rooster de hazelnoten lichtbruin. Schep uit de pan en leg opzij.
Verhit olie dezelfde bakpan en frituur de saliebaadjes knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.
Schep de soep in mooie kommen en schep de prei-linzenmix erop. Garneer met de hazelnoten en gefrituurde salieblaadjes.
TIPDe olie waar je de salie in frituurt heeft een heerlijke kruidige smaak. Druppel wat over de soep.
II
Vandaag een heerlijke najaarssoep met pompoen en knapperige salieblaadjes. Salie heeft een heerlijke, kruidige smaak die doet denken aan de Mediterraanse keuken. De smaak van salie gaat heel goed samen met die van pompoen. De salieblaadjes bakken we in een beetje olie, zodat ze heerlijk krokant worden. Wist je dat Italiaanse boeren vroeger salieblad over hun tanden wreven voor een frisse adem?