Romige pompoensoep met linzen en krokante salieblaadjes ! Weinig koolhydraten

4,1
Gemiddelde van 38 reviews
564 kcal
300 g groente
Romige pompoensoep met linzen en krokante salieblaadjes

KOOLHYDRAATARM Vandaag een heerlijke soep met pompoen en knapperige salieblaadjes. Salie heeft een heerlijke, kruidige smaak die doet denken aan de Mediterraanse keuken. De smaak gaat heel goed samen met die van pompoen. De salieblaadjes bakken we in een beetje olie, zodat ze heerlijk krokant worden. Wist je dat Italiaanse boeren vroeger salieblad over hun tanden wreven voor een frisse adem?

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een kookpan en bak de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de gesneden pompoen toe en bak 2 minuten mee.
  2. Bereid de bouillon. Schenk de bouillon bij de pan en kook de pompoen afgedekt in 10-15 minuten gaar. Schil de kurkuma en rasp boven de pan (let op: kurkuma kan erg afgeven aan je handen). Schep de crème fraîche erbij en pureer tot een gladde soep. Maak op smaak met citroensap, paprikapoeder, zout en peper.
  3. Halveer intussen de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de prei zacht en gaar. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en verwarm met de prei mee. Breng op smaak met zout, paprikapoeder en (chili)peper.
  4. Hak de hazelnoten grof. Verhit olie in een bakpan en frituur de saliebaadjes knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.
  5. Schep de soep in mooie kommen en schep de prei-linzenmix erop. Garneer met de hazelnoten en gefrituurde salieblaadjes.
TIP
De olie waar je de salie in frituurt heeft een heerlijke kruidige smaak. Druppel wat over de soep.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 400 g Gesneden pompoenHerkomst: Proef
  • 2 tl Kurkuma, raspHerkomst: La Grama
  • 100 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 0.5 st Citroen, sapHerkomst: Campisi
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 360 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 0.5 st Verse salieHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 600 ml Groentebouillon
  • 2 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 44%
co2-reduction-score
CO2eq -63%
water-reduction-score
Water+ 197%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie564 kcal
Koolhydraten26 g
Suiker8 g
Vet40 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit18 g
Vezels13 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Melk
Noten
Peulvruchten
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten