0.5 st Groentebouillontablet (zoutarm)Herkomst: your organic nature
200 g Kikkererwten
25 g ZadenmixHerkomst: ekomenu maatwerk 50 g
400 g Pompoen, blokjesHerkomst: proef
70 g PancettaHerkomst: Fumagalli
0.5 bosje BosuiHerkomst: Van Oers
Zelf toevoegen
2 el Paprikapoeder
600 ml Water
2 el Bakolie
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit73 Punten
CO2eq738 g
Water45,1 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en bak de kikkererwten op een hoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Zet het vuur laag en bak de kikkererwten op een laag vuur krokant in 20 minuten. Schud de pan regelmatig.
Breng een pan met het water en de groentebouillontablet aan de kook. Voeg de gesneden pompoen toe en schil en rasp de kurkuma boven de pan. Kook de pompoen in 15 minuten gaar en pureer tot een gladde soep.
Was de bosui en snijd in ringetjes. Verhit olie in een bakpan en bak het witte gedeelte van de bosui. Roer dit daarna door de soep.
Snijd de pancetta in reepjes en bak in een droge bakpan krokant.
Schep de soep in mooie kommen. Garneer met de rest van de bosui, de pancetta, zadenmix en geroosterde kikkererwten.
TIPOm de soep meer pit te geven, kun je verse chilipeper of chilisaus toevoegen.
II
De pompoen is familie van de komkommer en de meloen. Deze butternut pompoen heeft een zachte, nootachtige en zoete smaak. Het schillen, uithollen en snijden is al voor je gedaan: alles wat je hoeft te doen is de soep maken en genieten!