Pompoensalade met fonio, kikkererwten amandelschaafsel en verse munt

599 kcal
360 g groente

Fonio is het oudste authentiek Afrikaanse graan. Het groeit op arme zandgrond met weinig water aan de rand van de Sahara. De groei van het graan is niet alleen praktisch om te consumeren, maar gaat ook verwoestijning en erosie tegen. Het is ook nog eens glutenvrij, snel te bereiden en erg lekker!

Pompoensalade met fonio, kikkererwten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g Amandelschaafsel Herkomst: Horizon
  • 370 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 1 tl Ras el hanout Herkomst: Organic Flavour Company
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 0.5 st Pompoen
  • 100 g Fonio Herkomst: Do-it
  • 1 st Paprika Herkomst: Frank de koning
  • 0.5 st Sinaasappel, sap Herkomst: Eosta
  • 0.5 st Verse munt Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm een droge bakpan en rooster het amandelschaafsel lichtbruin. Haal uit de pan en leg opzij. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken (of dep droog). Verhit olie in de pan en bak de kikkererwten 10 minuten op een middelhoog vuur. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met, ras el hanout, zout en peper.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Was de pompoen, halveer en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen in kleine stukken. Kook de wortel samen met de pompoen 15 minuten. Giet het water af en laat uitdampen.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Voeg de fonio toe aan het kokende water en kook 5 minuten. Laat goed uitlekken in een zeef en zet nog tenminste 5 minuten afgedekt opzij. Besprenkel met olie en roer daarna los met een vork.
  4. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  5. Meng de fonio met wortel, pompoen, paprika en kikkererwten. Besprenkel met sinaasappelsap en kruid met peper en zout. Strooi het amandelschaafsel erover en werk af met kleingesneden munt.
TIP
Het is ook heel lekker de schil van de sinaasappel (zonder het witte vruchtvlees) heel klein te snijden en door de fonio te scheppen.
3,5
Gemiddelde van 16 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente + 186%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -75%
water-reduction-score
Water -26%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGlutenvrijSpecialsLactosevrijVariatieVegetarischGezinVeganAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie599 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker17 g
Vet25 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit17 g
Vezels16 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Paprika
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten