Pompoenrisotto met geroosterde citroen gepofte knoflook en taleggio kaas
Nog geen reviews
783 kcal
170 g groente
24Kitchen en Ekomenu vieren feest! Kook ook mee met de speciale jubileum uitzendingen van 24Kitchen in De Grootste Kookclub van Nederland. Kook samen met de chef en heel veel andere fans van 24Kitchen en verras je dierbaren met deze heerlijke risotto met taleggio. Lekker gekookt? Deel je foto via instagram, tag @Ekomenu en gebruik de #ikkookmee
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was of schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in kleine blokjes. Verdeel de pompoen in een ovenschaal, breng op smaak met fijngesneden salie (houd iets achter voor garnering), een goede scheut olijfolie en zout. Schep om en rooster de pompoen in circa 30 minuten gaar in de oven.
- Snijd de bovenkant van de knoflookbol af, zodat de teentjes zichtbaar zijn. Leg op een stuk aluminiumfolie, schenk er een scheut olijfolie overheen en vouw goed dicht. Pof de knoflook circa 30 minuten bij de pompoen in de oven. Snijd de citroen in vieren en rooster de citroenparten 5-10 minuten in de oven tot ze donker beginnen te kleuren.
- Bereid de bouillon met 1,2 liter water. Pel en snipper de ui. Verhit een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie en 25 gram van de roomboter, en fruit de ui circa 5 minuten op een laag vuur tot deze zacht is. Bak de rijst 2 minuten met de ui mee op een middelhoog vuur, terwijl je blijft roeren. Blus af met witte wijn en wacht tot het vocht bijna is opgenomen. Schep nu lepel voor lepel de bouillon erbij. Gaar de risotto al roerend in 20-25 minuten.
- Wip de teentjes gepofte knoflook uit de bol en prak fijn. Pureer de geroosterde pompoen (hou een paar blokjes apart ter garnering) met 200 ml bouillon glad met een staafmixer. Hou een paar blokjes apart ter garnering.
- Snijd de Taleggio in blokjes. Neem de pan risotto van het vuur en roer de pompoenpuree, de rest van de boter, de Taleggio kaas en de gepofte knoflook door de rijst. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de pompoenrisotto met de parten gebrande citroen, de overgebleven blokjes pompoen en wat blaadjes salie.
TIP
De risotto is ook erg lekker met oude kaas of Parmezaanse kaas.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 10 g SalieHerkomst: Herbio
- 0.5 st KnoflookbolHerkomst: udea
- 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
- 1 st Kippenbouillon tabletHerkomst: Natur Compagnie
- 0.5 st UiHerkomst: TVA Organics
- 130 g RisottoHerkomst: IDorganics
- 40 g RoomboterHerkomst: Weerribben Zuivel
- 90 g Taleggio kaasHerkomst: erik's delicatessen
- 0.25 st Oranje pompoen (halve)
- 100 ml Witte wijn
- 2 el Olie
Meet hoe goed je eet
True price+ 8%
Groente+ 35%
Vitaliteit+ 23%
CO2eq -7%
Water -18%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie783 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker5 g
Vet40 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit18 g
Vezels4 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Melk
Sulfiet
Mais
Kip
Lactose
Vergelijkbare recepten
691 kcal
290 g groente
Gezin, 9 maanden, Lekker snel, Vegetarisch, Variatie, Seizoen
843 kcal
250 g groente
Eiwitrijk, Gezin, Variatie, Seizoen
628 kcal
250 g groente
Gezin, Glutenvrij, 9 maanden, Afvallen, Eiwitrijk, Lactosevrij, Variatie, Seizoen
796 kcal
240 g groente
Seizoen, Lekker snel, Variatie, 9 maanden, Eiwitrijk, Gezin
754 kcal
250 g groente
Vegan, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, Glutenvrij, Seizoen, Gezin
684 kcal
280 g groente
Gezin, Vegetarisch, Lekker snel, Variatie, Seizoen
698 kcal
370 g groente
Vegan, Seizoen, Lactosevrij, Vegetarisch, Glutenvrij, Variatie, Gezin
710 kcal
290 g groente
9 maanden, Gezin, Glutenvrij, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Lactosevrij, Eiwitrijk
720 kcal
270 g groente
Variatie, Gezin, Vegetarisch, Lekker snel, Seizoen, Specials, Lactosevrij, 9 maanden