Pompoenpuree met bieslook rode kool en braadworst

5,0
Gemiddelde van 1 review
687 kcal
300 g groente
Pompoenpuree met bieslook
arrow down

Rode kool is een van de oudste koolsoorten. De kool is stevig, rond en heeft dieppaarse, glanzende bladeren, die stevig en knapperig aanvoelen. De paarse kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof. Rode kool behoudt zijn mooie kleur beter wanneer bij de bereiding citroensap of azijn wordt toegevoegd.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Haal het buitenste blad van de rode kool. Snijd de kool in stukken en verwijder de harde kern. Rasp of snijd zo fijn mogelijk in reepjes. Verhit olie in een stoofpan en bak de rode kool kort aan op een hoog vuur. Blus af met een scheutje water en stoof de rode kool afgedekt 20 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met kaneelpoeder, zout en peper.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd klein. Kook de aardappels met de pompoen in 20 minuten zacht en gaar.
  3. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de braadworst in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Snijd de bieslook klein. Giet het water van de aardappels en pompoen af en vang wat kookvocht op. Stamp met een klontje boter en een beetje kookvocht tot je een zachte puree hebt. Roer de bieslook en de azijn erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de pompoenpuree met de gestoofde rode kool en de braadworst ernaast.
TIP
De rode kool is ook erg lekker met laurierblad en kruidnagel. Als je van zoet houdt kun je ook appel toevoegen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Rode koolHerkomst: de Lepelaar
  • 500 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
  • 200 g Pompoen, gesnedenHerkomst: Proef
  • 200 g RunderbraadworstHerkomst: Future Food Group
  • 5 g Verse bieslookHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • 1 el Boter
  • 2 el Azijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 8%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 12%
co2-reduction-score
CO2eq+ 31%
water-reduction-score
Water -30%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieSeizoenGlutenvrij9 maandenEiwitrijkLactosevrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie687 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker11 g
Vet36 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit28 g
Vezels13 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aziatische dashi soep met pinda-rijst
670 kcal
310 g groente
Variatie,   Glutenvrij,   9 maanden,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Gezin,   Vegan
Gekleurde stamppot
713 kcal
280 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   9 maanden,   Variatie
Bulgur met gegrilde groenten
776 kcal
300 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Variatie,   Vegan
Japanse okonomiyaki met witte kool
743 kcal
280 g groente
Eiwitrijk,   Variatie,   Gezin,   Seizoen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Lactosevrij
Gevulde minestrone soep
732 kcal
250 g groente
Seizoen,   Lekker snel,   Vegetarisch,   Gezin,   Variatie,   Eiwitrijk,   9 maanden
Flammkuchen met waterkerspesto
677 kcal
310 g groente
Gezin,   9 maanden,   Variatie,   Lekker snel
Special +€ 2,20 p.p.
Biefstuk met wintergroenten
747 kcal
350 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Specials,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Variatie