Pompoen-zoete aardappelsoep met flammkuchen en olijvenspinnen

728 kcal
400 g groente

Pompoenen zijn er in alle soorten en maten en het pompoen seizoen is nu in volle gang. Deze geliefde herfst- en wintergroente is niet alleen erg lekker maar ook veelzijdig in gebruik. Tijdens Halloween (dit weekend) zie je veel pompoenen met uitgesneden gezichtjes. Deze traditie is ontstaan om zo boze geesten te verjagen. Vandaag maken we een lekkere pompoen-zoete aardappelsoep en gebruiken we de prachtige green tangerine pompoen, geleverd door Peeters Mertens.

Pompoen-zoete aardappelsoep

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
  • 1 st Pompoen Herkomst: peeters mertens rechtstreeks
  • 200 g Zoete aardappel Herkomst: Solid
  • 5 g Verse tijm Herkomst: Herbio
  • 0.5 bosje Bosui Herkomst: Biolatina
  • 25 g Pompoenpitten
  • 65 g Zwarte olijven zonder pit Herkomst: marqt
  • 150 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 400 ml Bouillon
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C, bekleed een bakplaat met bakpapier en bak het flammkuchendeeg 5-7 minuten onderin de hete oven.
  2. Snijd intussen met een scherp mes aan de bovenkant van de pompoen een 'hoedje' af en verwijder de pitten en de draden. Schep zoveel mogelijk vruchtvlees eruit (dit is een lastig werkje) en snijd klein. Schil de zoete aardappel en snijd klein.
  3. Verhit olie in een soeppan en bak het pompoen vruchtvlees en zoete aardappel enkele minuten. Schenk het water erbij en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Laat de soep 15 minuten koken en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met de tijm, zout en (chili)peper.
  4. Was de bosui en snijd in dunne ringen. Snijd de helft van de olijven in plakjes en die vervolgens doormidden zodat je halve ringetjes krijgt.
  5. Besmeer het voorgebakken flammkuchendeeg met de helft van de zure room en bestrooi met de geraspte kaas en pompoenpitten. Vorm van de olijven spinnetjes: leg een hele olijf op de flammkuchen en vorm van de olijvenplakjes de pootjes. Maak zo een aantal spinnetjes. Strooi de bosui erover en bak nog 8-10 minuten bovenin de hete oven.
  6. Serveer de pompoen-zoete aardappelsoep in de uitgeholde pompoen (of in kommen) en teken met de overgebleven room een spinnenweb. Serveer de flammkuchen ernaast.
TIP
Snijd uit de pompoen een gezichtje en plaats er een waxinelichtje in.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente + 217%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq + 5%
water-reduction-score
Water + 16%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVariatieSeizoenVegetarisch9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie728 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker12 g
Vet36 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit25 g
Vezels10 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Melk
Mais
Gluten
Tarwe
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten