Pompoen-zoete aardappelsoep

Pompoen-zoete aardappelsoep met flammkuchen en olijvenspinnen

| 728 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, 9 maanden
Melk
Mais
Gluten
Tarwe
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 ml Zure roomHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 0.5 bosje BosuiHerkomst: Primeale
  • 75 g Geraspte kaas
  • 5 g Verse tijmHerkomst: Forc
  • 1 st Flammkuchendeeg
  • 25 g Pompoenpitten
  • 1 st PompoenHerkomst: peeters mertens rechtstreeks
  • 65 g Zwarte olijven zonder pitHerkomst: marqt
  • 200 g Zoete aardappelHerkomst: Solid

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 400 ml Bouillon

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente400 g
vita-scoreVitaliteit84 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.775 g
water-reduction-scoreWater74,2 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C, bekleed een bakplaat met bakpapier en bak het flammkuchendeeg 5-7 minuten onderin de hete oven.
  2. Snijd intussen met een scherp mes aan de bovenkant van de pompoen een 'hoedje' af en verwijder de pitten en de draden. Schep zoveel mogelijk vruchtvlees eruit (dit is een lastig werkje) en snijd klein. Schil de zoete aardappel en snijd klein.
  3. Verhit olie in een soeppan en bak het pompoen vruchtvlees en zoete aardappel enkele minuten. Schenk het water erbij en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Laat de soep 15 minuten koken en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met de tijm, zout en (chili)peper.
  4. Was de bosui en snijd in dunne ringen. Snijd de helft van de olijven in plakjes en die vervolgens doormidden zodat je halve ringetjes krijgt.
  5. Besmeer het voorgebakken flammkuchendeeg met de helft van de zure room en bestrooi met de geraspte kaas en pompoenpitten. Vorm van de olijven spinnetjes: leg een hele olijf op de flammkuchen en vorm van de olijvenplakjes de pootjes. Maak zo een aantal spinnetjes. Strooi de bosui erover en bak nog 8-10 minuten bovenin de hete oven.
  6. Serveer de pompoen-zoete aardappelsoep in de uitgeholde pompoen (of in kommen) en teken met de overgebleven room een spinnenweb. Serveer de flammkuchen ernaast.
TIPSnijd uit de pompoen een gezichtje en plaats er een waxinelichtje in.

II

Pompoenen zijn er in alle soorten en maten en het pompoen seizoen is nu in volle gang. Deze geliefde herfst- en wintergroente is niet alleen erg lekker maar ook veelzijdig in gebruik. Tijdens Halloween (dit weekend) zie je veel pompoenen met uitgesneden gezichtjes. Deze traditie is ontstaan om zo boze geesten te verjagen. Vandaag maken we een lekkere pompoen-zoete aardappelsoep en gebruiken we de prachtige green tangerine pompoen, geleverd door Peeters Mertens.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie728 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker12 g
Vet36 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit25 g
Vezels10 g
Zout1.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Mais
Gluten
Tarwe
Lactose