Pompoenrisotto met blauwe kaas gepofte knoflook en krokante spruitjes
4,2
769 kcal
310 g groente
Knoflook gebruiken we heel vaak als smaakmaker in onze recepten. Maar heb je wel eens gepofte knoflook gegeten? De smaak is heel zacht en heerlijk zoet en doet het uitstekend in de romige pompoensaus van vandaag. Deze risotto wordt vast een van je favorieten!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Pompoen, gesneden Herkomst: Proef
- 1 st Verse salie Herkomst: Herbio
- 300 g Spruitjes Herkomst: Bruinsma
- 1 st Paarse knoflookbol
- 0.5 st Citroen Herkomst: Campisi
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 150 g Risotto Herkomst: IDorganics
- 50 g Blauwe kaas Herkomst: Bastiaansen
- 600 ml Bouillon
- 40 g Roomboter
- 2 el Olie
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de pompoen in een ovenschaal, breng op smaak met fijngesneden salie (bewaar een beetje voor de garnering), een goede scheut olijfolie en zout. Schep om en rooster de pompoen in circa 30 minuten gaar in de oven.
- Maak de spruitjes schoon en snijd in dunne plakjes. Besprenkel met olie en leg in de oven naast (!) de pompoen. Rooster 15-20 minuten tot de spruitjes bruin kleuren.
- Snijd de bovenkant van de knoflookbol af, zodat de teentjes zichtbaar zijn. Leg op een stuk aluminiumfolie, schenk er een scheut olijfolie overheen en vouw goed dicht. Pof de knoflook circa 15 minuten bij de pompoen in de oven. Snijd de citroen in stukken en rooster de citroenparten de laatste 5-10 minuten in de oven mee tot ze donker beginnen te kleuren.
- Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui. Verhit olie en boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui circa 2 minuten op een laag vuur. Spoel de risotto onder de kraan en bak 2 minuten met de ui mee terwijl je blijft roeren. Blus af met de bouillon en gaar de risotto af en toe roerend in 20-25 minuten gaar.
- Wip de knoflookteentjes uit de bol en pureer met de geroosterde pompoen en een scheutje bouillon tot een gladde saus (met een staafmixer of blender). Hou wat pompoen apart voor garnering. Schep de pompoensaus door de risotto en verdeel de spruitjes, blauwe kaas, overgebleven salie en citroen erover.
TIP
Het is ook heel lekker de salie te krokant te bakken en over het gerecht te strooien.4,2
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente + 146%
Vitaliteit + 28%
CO2 eq -58%
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Seizoen, Variatie, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie769 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker8 g
Vet42 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit16 g
Vezels11 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose


