Pompoen-preitaart

Pompoen-preitaart met cottage cheese

| 733 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

5,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Specials, Eiwitrijk, 9 maanden, Vegetarisch, Gezin, Seizoen, Variatie
Melk
Gluten
Tarwe
Lactose
Ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Pompoen, gesneden
  • 100 g Cottage cheeseHerkomst: zuger
  • 2 st PreiHerkomst: Peeters
  • 3 st Ei
  • 1 st QuichedeegHerkomst: Donaustrudel
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 50 g Geraspte kaas

Zelf toevoegen

  • 1 el Nootmuskaat
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente275 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq992 g
water-reduction-scoreWater25,4 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en leg het deeg (met het bakpapier) in een springvorm of ovenschaal. Zet de vorm in de koelkast.
  2. Snijd de prei in de lengte doormidden en spoel onder de kraan. Laat heel goed uitlekken en snijd klein. Breng een pan met een klein laagje water en een snuf zout aan de kook en kook de gesneden pompoen en prei enkele minuten. Giet het water af en laat heel goed uitlekken.
  3. Klop de eieren los met de cottage cheese, geraspte kaas en kruid met nootmuskaat, zout en peper. Pers de knoflook erboven uit.
  4. Doe de groenten in de vorm en schenk het eimengsel erover. Schud goed zodat het eimengsel zich verspreidt. Bak de pompoen-preitaart nog 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPLekker met wat geroosterde fenegriek zaadjes. Als je wat paneermeel over de taartbodem strooit, wordt het vocht geabsorbeerd zodat je een krokante bodem krijgt.

II

Vandaag een overheerlijke pompoen-preitaart. Prei behoort tot dezelfde familie als de ui en knoflook. Onze prei wordt geleverd door biologische tuinderij Peeters-Mertens in het Limburgse Neer. Ondernemers Wim en Ellen telen daar onder meer het hele jaar door prei. Doordat er verschillende prei soorten bestaan, is het altijd van eigen bodem te verkrijgen. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie733 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker10 g
Vet29 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit39 g
Vezels9 g
Zout2.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Gluten
Tarwe
Lactose
Ei