Pompoen-courgetti met tomaten-gehaktsaus ! Weinig koolhydraten
4,1
545 kcal
260 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Fan van spaghetti, maar toe aan koolhydraatarme variatie? Probeer dan eens spaghetti gemaakt van groenten. De combinatie van courgette en butternutpompoen geeft een hele leuke twist aan dit gerecht. Heerlijk met een traditionele pastasaus. Omdat de groente-spaghetti al is voorgesneden staat dit gerecht razendsnel op tafel.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd fijn. Pel de knoflook. Was of schil de wortel en snijd klein.
- Verhit olie in een bakpan of braadpan en bak de ui, wortel en het gehakt 5 minuten. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Voeg de tomatenstukjes toe en verwarm mee.
- Verhit ondertussen olie in een andere bakpan en roerbak de courgette-pompoen spaghetti op een hoog vuur 1-2 minuten totdat de groente vocht afgeeft. Bak niet te lang, want het is lekker als de spaghetti nog een ‘bite’ heeft.
- Serveer de pompoen-courgetti met de tomaten-gehaktsaus. Garneer met de basilicum.
TIP
Heb je nog kaas in huis? Dan is het lekker wat over het gerecht te raspen.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
- 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
- 400 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
- 200 g Courgette-pompoen spaghettiHerkomst: Proef
- 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
- 2 el Olie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -1%
Groente+ 106%
Vitaliteit+ 28%
CO2eq+ 9%
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie545 kcal
Koolhydraten29 g
Suiker14 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit26 g
Vezels10 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Rund
Paprika