Pompoen-courgette-spaghetti met baked feta ! Weinig koolhydraten

527 kcal
260 g groente

Voor vandaag hebben we een heerlijk gerecht met groente spaghetti. Lekker snel en voedzaam door de linzen die eraan toegevoegd worden. De hartige en romige saus van gebakken feta, tomaatjes, knoflook, ui en kruiden is echt waanzinnig lekker!

Pompoen-courgette-spaghetti met baked feta

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 250 g Cherry trostomaten Herkomst: Agrologica
  • 200 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 75 g Feta Herkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
  • 20 g Zadenmix Herkomst: IDorganics
  • 200 g Courgette-pompoen spaghetti Herkomst: Proef
  • 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Was de cherrytomaten en snijd doormidden. Laat de linzen uitlekken. Verbrokkel de feta.
  3. Doe de cherrytomaten, linzen, knoflook en ui in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper. Verdeel de feta erover en bak circa 15 minuten boven in de hete oven.
  4. Rooster intussen de zadenmix 5 minuten in een droge bakpan. Schep uit de pan en leg opzij. Verhit (kort voor het einde van de oventijd) olie in dezelfde bakpan en roerbak de groentespaghetti een paar minuten op een hoog vuur. Niet te lang want het is lekker als de groente nog knapperig is.
  5. Hussel tomaat, linzen, ui en feta lekker door elkaar. Verdeel dit mengsel over de groente spaghetti en strooi de zadenmix erover. Werk af met verse basilicum.
TIP
Ook heel lekker met wat balsamico (siroop).
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente + 106%
vita-score
Vitaliteit + 61%
co2-reduction-score
CO2 eq -64%
water-reduction-score
Water + 99%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie527 kcal
Koolhydraten22 g
Suiker9 g
Vet39 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit19 g
Vezels9 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Melk
Peulvruchten
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten