Krokante kip met polenta geroosterde wortelpeterselie en bietjes met hot honey

810 kcal
260 g groente

Polenta is een soort puree van maisgriesmeel waarmee in Noord-Italië veel traditionele recepten worden gemaakt. Vaak wordt de polenta gestort op een houten snijplank. Deze plank staat dan midden op tafel en het hele gezin eet ervan. Hot honey is een geinige trend van socials waarmee we je kennis wilde laten maken. Nieuwsgierig wat jullie ervan vinden! Buon appetito!

Krokante kip met polenta

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Wortelpeterselie Herkomst: Arenosa
  • 250 g Rode bietjes Herkomst: De Zonneboog
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
  • 1 st Honing sticks Herkomst: Zuivelrijck
  • 200 g Kipdijbeenfilet Herkomst: Kemper Kip
  • 150 g Polenta Herkomst: Joannusmolen
Zelf toevoegen
  • 600 ml Bouillon
  • 2 el Olijfolie en boter
  • 1 st Ei
  • 2 el Paneermeel (GV)
  • 1 tl Tijm
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Bereid de bouillon en laat daarna afkoelen.
  2. Schil de wortelpeterselie en bietjes en snijd in gelijke stukken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Doe alle groenten in een kom, besprenkel met olie, honing, chili vlokken, tijm en breng op smaak met peper en zout. Pel de knoflook en pers deze uit over de groente. Spreid uit over de bakplaat en rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd de kip in reepjes. Klop in een schaaltje het ei los en strooi in een ander schaaltje het paneermeel. Wentel de kip eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit olie in een bakpan en bak de kip gaar en krokant.
  4. Voeg de polenta al roerend toe aan de afgekoelde bouillon, zet terug op het vuur en laat zachtjes koken totdat het de dikte van een smeuïge aardappelpuree heeft (voeg als het te dik wordt nog wat water toe). Maak op smaak met boter, peper en zout.
  5. Serveer de polenta met de krokante kip en de geroosterde groenten. Of stort de polenta, zoals de Italianen dat doen, op een houten snijplank en schep de groenten en krokante kip erboven op.
TIP
Je kunt de kip natuurlijk ook in een pan bakken zonder een krokant korstje. De polenta is ook lekker met een scheutje melk.
4,1
Gemiddelde van 65 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -40%
vegetablecounter
Groente + 106%
vita-score
Vitaliteit + 60%
co2-reduction-score
CO2 eq -75%
water-reduction-score
Water -28%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijGezin9 maandenSeizoenVariatieEiwitrijkLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie810 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker18 g
Vet37 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit35 g
Vezels11 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Mais
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten