Romige polenta met kaas en portabella steak met chimichurri en bonenmix
5,0
774 kcal
250 g groente
Chimichurri is een soort groente-kruidensaus. Het wordt voornamelijk gebruikt bij grillgerechten in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken. De chimichurri wordt bereid door olie, citroensap of azijn, groenten en verse kruiden met elkaar te mengen. Vandaag serveren we deze pittige saus met polenta en een gegrilde portabella steak.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
- 200 g Trostomaten Herkomst: Organic Brothers
- 0.5 st Jalapeño peper Herkomst: Gert van Brakel
- 3 st Portabella Herkomst: 't Paddestoelenrijk
- 400 g Bonenmix Herkomst: La Bio Idea
- 150 g Polenta Herkomst: Joannusmolen
- 50 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
- 2 tl Mexicaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
- 1 el Citroensap of azijn
- 3 el Olijfolie
- 600 ml Bouillon
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de sjalot en snijd in grove stukken. Pel en snipper de knoflook. Mix de sjalot, knoflook, peterselie, citroensap en olijfolie extra vierge in een blender fijn (of gebruik een vijzel).
- Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijst uit de peper en snijd klein. Schep de helft van de tomaat en peper door het peterselie mengsel. Let op: de peper is heel pittig, dus proef tussendoor en gebruik zoveel je lekker vindt. Zet opzij en laat de smaken intrekken.
- Veeg de portabella schoon, besmeer met olie en gril de portabella aan beide kanten 5 minuten in een grillpan (of gebruik een bakpan). Breng op smaak met zout en peper. Spoel de bonenmix in een zeef onder de kraan en verwarm samen met de overgebleven tomaat en peper 2-3 minuten in een bakpan op een middelhoog vuur.
- Bereid de bouillon. Voeg vervolgens de polenta en Mexicaanse kruiden toe en kook al roerend 5-7 minuten tot een zachte, smeuïge pap. Zet het vuur uit en roer er nog een scheutje olijfolie en de geraspte kaas erdoor. Voeg eventueel extra water toe als je de polenta nog smeuïger wil.
- Schep de polenta op een mooi bord (of stort op een houten plank) en leg de portabella steak en de bonenmix erop. Schep de chimichurri saus erover en garneer eventueel met de overgebleven kruiden.
TIP
Je kunt de polenta nog romiger maken met (plantaardige) melk of boter.5,0
Meet hoe goed je eet
True price -25%
Groente + 98%
Vitaliteit + 39%
CO2 eq -38%
Water + 9%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Specials, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie774 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker8 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit27 g
Vezels26 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Melk
Peulvruchten
Mais
Paprika