Polenta met geroosterde lupine en knapperige groenten van de bakplaat

663 kcal
330 g groente

Polenta is een typisch Noord-Italiaans gerecht. Het is een soort pap of puree gemaakt van maïsgriesmeel die men daar bij een warme maaltijd net zo eet als wij aardappels. Onze biologische polenta is op ambachtelijke wijze gemalen tussen molenstenen en gegarandeerd glutenvrij verwerkt.

Polenta met geroosterde lupine

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
  • 200 g Bloemkoolroosjes Herkomst: Snijderij
  • 200 g Witte lupine Herkomst: Your Organic Nature
  • 150 g Polenta Herkomst: Joannusmolen
  • 25 g Zadenmix Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 600 ml Bouillon
  • 2 el Olijfolie en (vegan) boter
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Bereid de bouillon en laat daarna afkoelen.
  2. Pel de ui en snijd in kwarten. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de bloemkoolroosjes eventueel nog wat kleiner. Spreid alles uit over de bakplaat en besprenkel met olie, paprikapoeder, zout en peper. Rooster alles in 25-30 minuten lekker krokant in de voorverwarmde oven. Het is lekker als de bloemkool en broccoli een beetje gaan kleuren.
  3. Laat de lupine goed uitlekken, dep droog en kruid met zout en peper. Leg halverwege op de bakplaat bij de groenten.
  4. Voeg de polenta al roerend toe aan de afgekoelde bouillon, zet terug op het vuur en laat zachtjes koken totdat het de dikte van een smeuïge aardappelpuree heeft (voeg als het te dik wordt nog wat water toe) en breng op smaak met zout en peper. Lekker met een klontje (vegan) boter.
  5. Schep de polenta in diepe borden en serveer met de geroosterde groenten, lupine en knapperige zadenmix. Besprenkel eventueel voor het serveren met olijfolie extra vierge.
TIP
Je kunt de lupine ook apart in een pan bakken met specerijen die jij lekker vindt zoals komijn, chilivlokken of doe eens gek: kardemon.
3,2
Gemiddelde van 19 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -42%
vegetablecounter
Groente + 162%
vita-score
Vitaliteit + 50%
co2-reduction-score
CO2 eq -84%
water-reduction-score
Water -92%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan9 maandenLactosevrijAfvallenVegetarischEiwitrijkVariatieGlutenvrijSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie663 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker10 g
Vet25 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit31 g
Vezels26 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Mais
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten