Zomerse venkelstoof met polenta en zonnebloempitten

3,7
Gemiddelde van 16 reviews
719 kcal
280 g groente
Zomerse venkelstoof met polenta

Een makkelijk stoofje van venkel, tomaten en ui. Eronder een heerlijke puree van polenta, erop knapperige zonnebloempitten. Binnen 20 minuten op tafel, waarschijnlijk nog sneller opgegeten.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de kikkererwten af. Snijd de venkel in stukjes en bewaar het loof. Was de tomaatjes en halveer. Pel de ui en snijd in ringen. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm olie in een bakpan, bak de knoflook lichtbruin en schep uit de pan. Bak dan de venkel, ui en tomaat 2-3 minuten op een hoog vuur. Voeg de kikkererwten toe, samen met een scheutje vocht (of bouillon) en laat 10 minuten zachtjes stoven. Maak de zomerse stoof op smaak met de balsamico azijn, tijm en een snuf zout en (chili)peper.
  3. Kook intussen de polenta circa 7 minuten al roerend in de bouillon tot een zachte pap (voeg eventueel extra bouillon toe als je de pap te stevig vindt).
  4. Schep de polenta op de borden en schep daarop de groente. Maak af met de krokante knoflook en de zonnebloempitten.
TIP
Je kunt de knoflook ook lekker meestoven met de venkel en tomaat of de kikkererwten toevoegen aan de polenta voor extra bite.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
  • 1 st VenkelHerkomst: Heerlijke Oogst
  • 250 g Wild wonder tomaatjes, losHerkomst: De Koning
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 150 g PolentaHerkomst: Joannusmolen
  • 50 g ZonnebloempittenHerkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 600 ml Bouillon
  • 1 el Balsamico azijn
  • 2 tl Tijm
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -21%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 46%
co2-reduction-score
CO2eq -82%
water-reduction-score
Water -55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGlutenvrij9 maandenLekker snelVeganVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie719 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker9 g
Vet33 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit20 g
Vezels17 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Mais
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin