Polenta bowl met seizoensgroenten knapperige tofu en vegan gehakt

622 kcal
75 g groente

Deze polenta bowl met knapperige tofu is een heerlijke, hartige lunch. De warme zoet-pittige saus met ahornsiroop, ketjap en limoen brengt de groenten en het vegan gehakt perfect samen.

Polenta bowl met seizoensgroenten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Polenta Herkomst: Joannusmolen
  • 20 g Megarine vegan boter Herkomst: Vitaquell
  • 150 g Groenten van het seizoen Herkomst: Biosonn
  • 50 g Tofu naturel Herkomst: Prolaterre
  • 60 g Vegan gehakt Herkomst: ProLa Terre
  • 10 ml Ahornsiroop Herkomst: Vertmont
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
  • 40 ml Vegan oestersaus Herkomst: Yakso
Zelf toevoegen
  • 600 ml Bouillon
  • 100 ml Water
  • 2 el Azijn
  • 1 el Ketjap
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon en laat daarna afkoelen. Voeg de polenta al roerend toe aan de afgekoelde bouillon, zet terug op het vuur en laat zachtjes koken totdat het de dikte van een smeuïge aardappelpuree heeft (voeg als het te dik wordt nog wat water toe). Maak op smaak met vegan boter, peper en zout.
  2. Snijd de tofu in blokjes (of verkruimel de tofu) en dep droog. Verwarm olie in een brede bakpan. Bak eerst de tofu op een hoog vuur krokant en breng op smaak met peper en zout (en andere specerijen die je lekker vindt). Schep uit de pan en laat uitlekken.
  3. Kies intussen groenten van het seizoen, was de groenten en snijd klein. Verhit olie in de pan van de tofu en bak de groenten samen met het vegan gehakt totdat de groenten beetgaar zijn.
  4. Verwarm het water, ahornsiroop, azijn, ketjap, limoensap en een schepje oestersaus in een steelpan en breng aan de kook. Schenk dit heet over de groenten en het vegan gehakt, hussel door elkaar en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Serveer de polenta met de groenten en strooi de knapperige tofu erover.
TIP
Het is ook heel erg lekker de polenta op een platte schaal te schenken en te laten afkoelen in de koelkast. Als de polenta is afgekoeld kun je deze in stukken snijden en krokant bakken in een pan.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente -40%
vita-score
Vitaliteit + 22%
co2-reduction-score
CO2 eq -70%
water-reduction-score
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie622 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker12 g
Vet28 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit18 g
Vezels8 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Mais
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten