Polenta bowl met seizoensgroenten knapperige tofu en vegan gehakt
Nog geen reviews
622 kcal
75 g groente
Deze polenta bowl met knapperige tofu is een heerlijke, hartige lunch. De warme zoet-pittige saus met ahornsiroop, ketjap en limoen brengt de groenten en het vegan gehakt perfect samen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Polenta Herkomst: Joannusmolen
- 20 g Megarine vegan boter Herkomst: Vitaquell
- 150 g Groenten van het seizoen Herkomst: Biosonn
- 50 g Tofu naturel Herkomst: Prolaterre
- 60 g Vegan gehakt Herkomst: ProLa Terre
- 10 ml Ahornsiroop Herkomst: Vertmont
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 40 ml Vegan oestersaus Herkomst: Yakso
- 600 ml Bouillon
- 100 ml Water
- 2 el Azijn
- 1 el Ketjap
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de bouillon en laat daarna afkoelen. Voeg de polenta al roerend toe aan de afgekoelde bouillon, zet terug op het vuur en laat zachtjes koken totdat het de dikte van een smeuïge aardappelpuree heeft (voeg als het te dik wordt nog wat water toe). Maak op smaak met vegan boter, peper en zout.
- Snijd de tofu in blokjes (of verkruimel de tofu) en dep droog. Verwarm olie in een brede bakpan. Bak eerst de tofu op een hoog vuur krokant en breng op smaak met peper en zout (en andere specerijen die je lekker vindt). Schep uit de pan en laat uitlekken.
- Kies intussen groenten van het seizoen, was de groenten en snijd klein. Verhit olie in de pan van de tofu en bak de groenten samen met het vegan gehakt totdat de groenten beetgaar zijn.
- Verwarm het water, ahornsiroop, azijn, ketjap, limoensap en een schepje oestersaus in een steelpan en breng aan de kook. Schenk dit heet over de groenten en het vegan gehakt, hussel door elkaar en breng op smaak met zout en (chili)peper.
- Serveer de polenta met de groenten en strooi de knapperige tofu erover.
TIP
Het is ook heel erg lekker de polenta op een platte schaal te schenken en te laten afkoelen in de koelkast. Als de polenta is afgekoeld kun je deze in stukken snijden en krokant bakken in een pan. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente -40%
Vitaliteit + 22%
CO2 eq -70%
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie622 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker12 g
Vet28 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit18 g
Vezels8 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Mais
Sojabonen


