75 g Légumaise kokos rode curryHerkomst: Ekomenu - Frank Fol
180 g Tofu wokblokjesHerkomst: Prolaterre
1 st AvocadoHerkomst: Axarquia
150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
2 el Sojasaus
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit93 Punten
CO2eq474 g
Water144,5 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de volkoren basmatirijst af in een zeef onder kraan en kook in 25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
Was of schil intussen de wortel en de meiraapjes en snijd in gelijke stukken (kleine plakjes of blokjes). Verhit olie in een bakpan en bak 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt nog 15 minuten verder garen. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit olie in een andere bakpan. Roerbak de tofu in circa 5 minuten krokant gaar. Voeg eventueel extra sojasaus (of tamari) toe.
Halveer de avocado, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd in plakjes.
Schep de rijst in ruime kommen. Leg de groenten, tofu en avocado naast elkaar op de rijst. Klop de Légumaise los met een beetje water en schenk als dressing erover of serveer in een kommetje ernaast.
TIPHet is ook lekker de Légumaise te verwarmen met een klein scheutje water en over de bowl te schenken.
II
Meiraapjes zijn wit-roze knolletjes en geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppotten, soepen of salades. Rauw lijkt de smaak op die van radijsjes, maar dan minder scherp. Meiraapjes zijn een kruising tussen kool en koolraap, ze hoeven niet geschild te worden en hebben een korte bereidingstijd nodig. Tip: haal de avocado uit de zak en laat deze verder rijpen op je fruitschaal.