Plaattaart met gemarineerde tempeh spinazie en champignons
3,9
774 kcal
260 g groente
Tempeh komt oorspronkelijk uit Indonesië en wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Vanwege de stevige structuur en het hoge eiwitgehalte is tempeh perfect om te gebruiken als vleesvervanger. Gemarineerd is tempeh het lekkerst en vandaag marineren we de tempeh in ketjap.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Bladerdeeg Herkomst: Donaustrudel
- 200 g Tempeh Herkomst: Bumi
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 250 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
- 2 el Olie
- 2 el Ketjap
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 ºC en zorg dat de oven goed heet is. Bak het deeg alvast 5-10 minuten onderin de hete oven. Als het deeg lichtbruin kleurt haal je het weer uit de oven.
- Verkruimel intussen de tempeh grof. Meng 2/3 van de olie met de ketjap en schep de tempeh erdoor. Zet opzij zodat de smaak kan intrekken.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui in 5 minuten bruin op een middelhoog vuur. Was de spinazie grondig en snijd in repen. Bak de spinazie 2 minuten met de ui mee totdat de spinazie begint te slinken en breng op smaak met zout en peper.
- Veeg de champignons schoon, snijd in plakjes en besprenkel met olie. Verdeel de spinazie en ui over het deeg, schep de tempeh en champignons erop en bak circa 10-15 in de hete oven.
TIP
Je kunt de champignons ook eerst even bakken. Hoe langer je de tempeh laat marineren, des te lekkerder de smaak wordt. 3,9
Meet hoe goed je eet
True price -31%
Groente + 106%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -66%
Water -92%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Eiwitrijk, Vegan, Variatie, Lactosevrij, Vegetarisch, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie774 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker11 g
Vet35 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit40 g
Vezels9 g
Zout2.4 g
Allergenen informatie
Tarwe
Sojabonen
Gluten


