Plaattaart met sjalotten, aubergine en feta en een kruidensalade
4,3
729 kcal
270 g groente
Onze sjalotten zijn afkomstig van Piet van Andel en Sjaak Twisk uit Zeewolde. Op de kleigrond van de vroegere Zuiderzee is nooit chemie en kunstmest gebruikt. Het zit vol met mineralen die de bodem haar natuurlijke vruchtbaarheid geven. Een ideale basis voor de teelt van mooie smaakvolle sjalotten. Vandaag fruiten we de sjalotten met een mix van heerlijk verse Italiaanse kruiden.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 ºC. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en bak het deeg alvast 5-10 minuten onderin de hete oven. Als het deeg lichtbruin kleurt haal je het weer uit de oven.
- Pel de sjalotten en snijd in partjes. Verwarm olie of boter in een bakpan en bak de sjalotten glazig en zoet op een middelhoog vuur gedurende 10 minuten. Hak de Italiaanse kruiden fijn en voeg de helft toe aan de pan met sjalotten.
- Was de aubergines en snijd in dunne plakken. Verhit olie in een bakpan of grillpan en bak of gril de aubergines goudbruin.
- Verdeel de sjalotten en aubergine over de taartbodem. Verkruimel de feta erover en bak nog 10-15 minuten in de oven.
- Was de waterkers en snijd klein. Hussel de overgebleven Italiaanse kruiden erdoor en besprenkel met olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, zout en peper. Serveer de plaattaart met de kruidensalade erbij.
TIP
Je kunt de kruidensalade ook boven op de plaattaart serveren.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel
- 4 st SjalotHerkomst: TVA Organics
- 10 g Italiaanse verse kruidenHerkomst: Especia
- 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
- 75 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
- 1 st WaterkersHerkomst: Herbio
- 2 el Olie
- 2 el Balsamicoazijn
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -4%
Groente+ 114%
Vitaliteit+ 24%
CO2eq -69%
Water -35%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Seizoen, Gezin, Vegetarisch, Specials, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie729 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker8 g
Vet36 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit24 g
Vezels9 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Tarwe
Gluten
Vergelijkbare recepten
646 kcal
300 g groente
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Glutenvrij
740 kcal
290 g groente
Vegetarisch, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Seizoen, Gezin
661 kcal
280 g groente
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
789 kcal
230 g groente
Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen, Glutenvrij
652 kcal
220 g groente
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Seizoen, Variatie, Afvallen, Gezin, Lekker snel
782 kcal
200 g groente
Lekker snel, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden