Pizza Vegetariana met broccoli en champignons

721 kcal
290 g groente

Onze pizzabodems worden in Italië gebakken volgens plaatselijke recept in de provincie Piemonte in het plaatsje Borgolavezzaro. Hier worden tradities nog overgedragen van vader op zoon. En dat proef je! We geven de pizza een twist met een lekkere Légumaise van gele paprika.

Pizza Vegetariana

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Pizzabodem Herkomst: La bio idea
  • 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
  • 150 g Légumaise gele paprika Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de broccoli en snijd klein. Kook of stoom de kleingesneden broccoli beetgaar in enkele minuten. Giet daarna het water weg.
  3. Pel de ui en snijd in ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
  4. Besmeer de pizzabodems losjes met de helft van de Légumaise en beleg met broccoli, champignons en ui. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Bak de pizza circa 10 minuten in de hete oven.
  5. Roer de overgebleven Légumaise los met een beetje water en druppel voor het serveren over de pizza.
TIP
Je kunt de champignons ook eerst bakken en op smaak brengen met knoflook, zout en peper.
4,5
Gemiddelde van 10 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq -75%
water-reduction-score
Water -75%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischLactosevrij9 maandenLekker snelVeganGezinSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie721 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker7 g
Vet28 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit24 g
Vezels16 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Gluten
Paprika
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten