Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Lekker snel, Vegan, Gezin, Seizoen
GlutenPaprikaTarwe
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
150 g Légumaise gele paprikaHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
200 g Champignons
2 st UiHerkomst: TVA Organics
1 st BroccoliHerkomst: Organicox
2 st PizzabodemHerkomst: La bio idea
Zelf toevoegen
1 el Olijfolie extra vierge
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente290 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq436 g
Water13,1 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de broccoli en snijd klein. Kook of stoom de kleingesneden broccoli beetgaar in enkele minuten. Giet daarna het water weg.
Pel de ui en snijd in ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Besmeer de pizzabodems losjes met de helft van de Légumaise en beleg met broccoli, champignons en ui. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Bak de pizza circa 10 minuten in de hete oven.
Roer de overgebleven Légumaise los met een beetje water en druppel voor het serveren over de pizza.
TIPJe kunt de champignons ook eerst bakken en op smaak brengen met knoflook, zout en peper.
II
Onze pizzabodems worden in Italië gebakken volgens plaatselijke recept in de provincie Piemonte in het plaatsje Borgolavezzaro. Hier worden tradities nog overgedragen van vader op zoon. En dat proef je! We geven de pizza een twist met een lekkere Légumaise van gele paprika.