Pizza Vegetariana

Pizza Vegetariana met broccoli en champignons

| 721 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Lekker snel, Vegan, Gezin, Seizoen
Gluten
Paprika
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Légumaise gele paprikaHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
  • 200 g Champignons
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st BroccoliHerkomst: Organicox
  • 2 st PizzabodemHerkomst: La bio idea

Zelf toevoegen

  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente290 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq436 g
water-reduction-scoreWater13,1 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de broccoli en snijd klein. Kook of stoom de kleingesneden broccoli beetgaar in enkele minuten. Giet daarna het water weg.
  3. Pel de ui en snijd in ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
  4. Besmeer de pizzabodems losjes met de helft van de Légumaise en beleg met broccoli, champignons en ui. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Bak de pizza circa 10 minuten in de hete oven.
  5. Roer de overgebleven Légumaise los met een beetje water en druppel voor het serveren over de pizza.
TIPJe kunt de champignons ook eerst bakken en op smaak brengen met knoflook, zout en peper.

II

Onze pizzabodems worden in Italië gebakken volgens plaatselijke recept in de provincie Piemonte in het plaatsje Borgolavezzaro. Hier worden tradities nog overgedragen van vader op zoon. En dat proef je! We geven de pizza een twist met een lekkere Légumaise van gele paprika.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie721 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker7 g
Vet28 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit24 g
Vezels16 g
Zout2.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Paprika
Tarwe