Eiwitrijk, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Gezin, Seizoen
MelkPaprikaTarweLactoseGluten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st Pizzabodem Herkomst: La bio idea
250 g PassataHerkomst: La Bio Idea
100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
5 g Verse basilicumHerkomst: Forc
1 st Groene paprikaHerkomst: Frank de koning
1 st PreiHerkomst: Peeters
Zelf toevoegen
2 el Italiaanse kruiden
snufje Zout en peper
1 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente220 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq697 g
Water35 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukken. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein.
Besmeer de pizzabodems met de passata, vergeet daarbij de randen niet. Beleg vervolgens met de paprika, prei, en ui. Besprenkel met olie en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
Laat de mozzarella goed uitlekken, scheur of snijd in stukken en verdeel over de pizza.
Bak de pizza 10-15 minuten bovenin de hete oven. Garneer voor het serveren met de verse basilicum.
TIPJe kunt een deel van de (kleingesneden) basilicum ook door de passata verwerken.
II
Vandaag een heerlijke pizza op het menu met o.a. groene paprika. Groene paprika's bevatten veel vitamine C en vitamine K en zijn rijk aan vezels. Wist je dat gele en rode paprika’s beginnen als groene paprika’s en verkleuren? Onze biologische paprika's worden geleverd door Ron van Dijk. Onze biologische prei wordt geleverd door Peeters-Mertens.