Pizza met groene paprika, prei, basilicum en mozzarella
4,5
727 kcal
240 g groente

Vandaag een heerlijke pizza op het menu met o.a. groene paprika. Wist je dat gele en rode paprika’s beginnen als groene paprika’s en verkleuren? Maak af met de smeuïge mozzarella en geniet in het zonnetje van deze zomerse pizza.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukken. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein.
- Besmeer de pizzabodems met de passata, vergeet daarbij de randen niet. Beleg vervolgens met de paprika, prei, en ui. Besprenkel met olie en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Laat de mozzarella goed uitlekken, scheur of snijd in stukken en verdeel over de pizza.
- Bak de pizza 10-15 minuten bovenin de hete oven. Garneer voor het serveren met de verse basilicum.
TIP
Hak de verse basilicum samen met olie in een hakmolen tot een heerlijke basilicumolie. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 1 st Groene paprikaHerkomst: Toledano
- 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
- 2 st Pizzabodem Herkomst: La bio idea
- 250 g PassataHerkomst: La Bio Idea
- 100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
- 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
- 1 el Olie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -4%
Groente+ 90%
Vitaliteit+ 24%
CO2eq -59%
Water -45%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Gezin, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie727 kcal
Koolhydraten90 g
Suiker11 g
Vet25 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit27 g
Vezels14 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Melk
Paprika
Tarwe
Lactose
Gluten