250 g Cherry trostomaatjesHerkomst: balcon de nijar
1 st BroccoliHerkomst: Organicox
70 g Tomatenpuree
160 g TonijnHerkomst: Fish4ever
2 st PizzabodemHerkomst: La bio idea
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Olie
2 el Italiaanse kruiden
Meet hoe goed je eet
Groente260 g
Vitaliteit71 Punten
CO2eq1.910 g
Water47,4 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat (of twee bakplaten) met bakpapier. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de tomaatjes doormidden. Laat de mozzarella uitlekken en scheur of snijd klein.
Verwarm een pan met een klein laagje water. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes en de stronk in plakjes. Kook of stoom 5 minuten en giet het water goed af.
Voor het ontzuren van de tomatenpuree doe je wat olie in een bakpan, voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 2-3 minuten op een laag vuur. De smaak wordt hierdoor zacht en minder zuur. Smeer de tomatenpuree over de pizzabodem (vergeet daarbij de randen niet).
Beleg de pizzabodem met de tonijn, ui, tomaatjes, broccoli en mozzarella. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
Bak de pizza in 10-15 minuten knapperig boven in de hete oven.
TIPBeleg de pizza eventueel met meer groente, zoals gele paprika of courgette, voor een kleurig effect.
II
Onze biologische pizzabodems worden gebakken in het Italiaanse plaatsje Borgolavezzaro, te midden van de Novara laaglanden in Piemonte. In dit familiebedrijf worden tradities nog overgedragen van vader op zoon. De bodems worden geproduceerd volgens traditioneel Italiaans recept. Lekker makkelijk toch, deze kant-en-klare pizzabodems? Buon Appetito!