Pizza al tonno met mozzarella tomaatjes en broccoli

852 kcal
280 g groente

Onze biologische pizzabodems worden gebakken in het Italiaanse plaatsje Borgolavezzaro, te midden van de Novara laaglanden in Piemonte. In dit familiebedrijf worden tradities nog overgedragen van vader op zoon. De bodems worden geproduceerd volgens traditioneel Italiaans recept. Lekker makkelijk toch, deze kant-en-klare pizzabodems? Buon Appetito!

Pizza al tonno met mozzarella

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 160 g Tonijn in water Herkomst: Fish Tales
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 250 g Cherry tomaten Herkomst: Agrologica
  • 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
  • 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
  • 2 st Pizzabodem Herkomst: La bio idea
  • 100 g Mozzarella Herkomst: Zuger
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat (of twee bakplaten) met bakpapier. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaatjes doormidden.
  2. Verwarm een pan met een klein laagje water. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in plakjes. Kook of stoom 5 minuten en giet het water goed af.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak een deel van de ui en tomatenpuree 1-2 minuten op een laag vuur. Voeg de helft van de tomaatjes toe, schep om en schenk een klein beetje water erbij. Laat even pruttelen en indikken. Prak de tomaatjes een beetje plat. Verdeel de tomatensaus op de pizzabodem (vergeet daarbij de randen niet).
  4. Laat de mozzarella uitlekken en scheur of snijd klein. Beleg de pizzabodem met de tonijn, overgebleven ui en tomaatjes, broccoli en mozzarella. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  5. Bak de pizza in 8-10 minuten knapperig boven in de hete oven.
TIP
Heerlijk om af te toppen met een pittige chili-olie.
3,8
Gemiddelde van 18 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 50%
co2-reduction-score
CO2 eq -36%
water-reduction-score
Water -29%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelSpecialsEiwitrijkSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie852 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker16 g
Vet27 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit53 g
Vezels16 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Gluten
Melk
Vis
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten