Pizza al tonno

Pizza al tonno met tomaatjes en broccoli

| 887 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lekker snel, Gezin, Variatie, Eiwitrijk
Lactose
Gluten
Melk
Vis
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Cherry trostomaatjesHerkomst: balcon de nijar
  • 1 st BroccoliHerkomst: Organicox
  • 70 g Tomatenpuree
  • 160 g TonijnHerkomst: Fish4ever
  • 2 st PizzabodemHerkomst: La bio idea
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 100 g MozzarellaHerkomst: Zuger

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Olie
  • 2 el Italiaanse kruiden

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente260 g
vita-scoreVitaliteit71 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.910 g
water-reduction-scoreWater47,4 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat (of twee bakplaten) met bakpapier. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de tomaatjes doormidden. Laat de mozzarella uitlekken en scheur of snijd klein.
  2. Verwarm een pan met een klein laagje water. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes en de stronk in plakjes. Kook of stoom 5 minuten en giet het water goed af.
  3. Voor het ontzuren van de tomatenpuree doe je wat olie in een bakpan, voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 2-3 minuten op een laag vuur. De smaak wordt hierdoor zacht en minder zuur. Smeer de tomatenpuree over de pizzabodem (vergeet daarbij de randen niet).
  4. Beleg de pizzabodem met de tonijn, ui, tomaatjes, broccoli en mozzarella. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  5. Bak de pizza in 10-15 minuten knapperig boven in de hete oven.
TIPBeleg de pizza eventueel met meer groente, zoals gele paprika of courgette, voor een kleurig effect.

II

Onze biologische pizzabodems worden gebakken in het Italiaanse plaatsje Borgolavezzaro, te midden van de Novara laaglanden in Piemonte. In dit familiebedrijf worden tradities nog overgedragen van vader op zoon. De bodems worden geproduceerd volgens traditioneel Italiaans recept. Lekker makkelijk toch, deze kant-en-klare pizzabodems? Buon Appetito!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie887 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker17 g
Vet29 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit56 g
Vezels18 g
Zout2.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Gluten
Melk
Vis
Tarwe