Pittige tomaat-snijbietstoof met boterbonen bulgur en cashewnoten
4,0
725 kcal
300 g groente
Snijbiet is familie van de rode biet. Van snijbiet kun je zowel de stengel als het blad eten. De smaak van snijbiet komt sterk overeen met die van spinazie. Daarom wordt snijbiet ook wel eens Belgische spinazie genoemd. Boterbonen, ook wel limabonen genoemd, zijn grote roomwitte bonen met een iets zoete smaak. Ideaal voor in een stoofschotel.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Bulgur Herkomst: DO IT
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 300 g Snijbiet Herkomst: De Waog
- 400 g Tomatenblokjes Herkomst: Your Organic Nature
- 400 g Boterbonen Herkomst: La Bio Idea
- 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de bulgur in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Pel en snipper de ui, knoflook en rode peper. Was de tomaat en snijd klein. Was de snijbiet grondig in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein. Hou de steeltjes en het blad gescheiden.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de tomaat en snijbietstelen toe en bak 3-5 minuten mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en laat 5-10 minuten stoven. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Spoel de boterbonen in een zeef onder de kraan en verwarm - samen met het kleingesneden snijbietblad - de laatste 3 minuten met de groenten mee. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de bulgur met de tomatenstoof. Hak de cashewnoten grof en strooi erover.
TIP
Je kunt de snijbiet ook klein snijden en rauw bij de stoof serveren.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -40%
Groente + 138%
Vitaliteit + 67%
CO2 eq -70%
Water -2%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Eiwitrijk, Lekker snel, Variatie, Seizoen, 9 maanden, Afvallen, Vegetarisch, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie725 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker20 g
Vet23 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit28 g
Vezels22 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Tarwe
Peulvruchten
Gluten
Noten


