25 g Thaise groene currypastaHerkomst: Onoff Spices
200 ml Kokosmelk
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit85 Punten
CO2eq1.210 g
Water229,9 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Spoel de rijst in een zeef onder de kraan. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 25 minuten gaar. Giet het water af en laat afgedekt nagaren.
Snijd de knoflook en gember fijn. Verhit olie in een wok en fruit de knoflook en gember 2 minuten. Voeg de Thaise groene currypasta toe en schenk de kokosmelk erbij.
Snijd intussen de broccoli in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Was de bladeren van de paksoi en snijd in grove stukken. Doe de paksoi en broccoli bij de curry en laat afgedekt 10 minuten pruttelen. Voeg eventueel nog een scheutje water toe.
Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en verwarm ze de laatste minuten met de curry mee. Serveer de rijst ernaast.
TIPHeb je gember over? Daar kun je lekkere thee van trekken.
II
Vandaag zetten we in een handomdraai een heerlijke curry op tafel met authentiek Thaise smaken. Onze groene-currypasta is aromatisch en lekker pittig. Dus proef tussendoor of je de smaak goed vindt. Onze biologische broccoli wordt geleverd door Bruinsma uit Sexbierum. Broccoli groeit graag op winderige plekken (waddenkust) waar minder last is van vliegen, insecten en schimmels .