Pittige sofritas met tofu zwarte bonen en quinoa

847 kcal
250 g groente

Wij houden van simpele gerechten die goed smaken, voedzaam zijn en in een handomdraai op tafel staan. Sofritas is zo’n gerecht dat kan worden gegeten in een burrito of in een bowl. Sofritas is een aromatische saus waarmee je eindeloos kunt variëren met ingrediënten. Door de zwarte bonen en tofu is het recept eiwitrijk en het pepertje maakt het lekker pittig. Enjoy!

Pittige sofritas met tofu

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Quinoa Herkomst: Greenfood50
  • 250 g Tofu naturel Herkomst: Prolaterre
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 5 g Koriander Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
  • 300 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 400 g Zwarte bonen Herkomst: Amaizin
  • 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten gaar. Giet het water af en laat uitdampen.
  2. Wikkel de tofu in een schone theedoek en plaats hier een zwaar voorwerp op (zoals een pan met water). Laat dit 5 minuten staan zodat het vocht eruit geperst wordt. Dep daarna goed droog.
  3. Pel intussen de ui en knoflook en snijd in grove stukken. Snijd de koriander klein en snijd de peper in flinterdunne plakjes. Mix alles met een staafmixer of keukenmachine (bewaar de helft van de ui voor later). Pers de limoen erboven uit en schenk de olijfolie erbij. Mix tot je een egale salsa krijgt.
  4. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Spoel de bonen in een zeef onder de kraan.
  5. Verhit olie in een bakpan en verbrokkel de tofu in kleine stukken boven de pan. Bak 3 minuten op een hoog vuur en voeg dan de overgebleven ui, paprika, tomatenpuree, pittige salsa en de zwarte bonen toe. Laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper (voeg desgewenst een scheutje water toe).
  6. Serveer de quinoa met de pittige sofritas. Garneer eventueel met een schijfje limoen.
TIP
Hou je niet zo van pit? Verwijder dan eerst de zaadjes uit de rode peper.
3,9
Gemiddelde van 8 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -45%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 66%
co2-reduction-score
CO2 eq -71%
water-reduction-score
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGlutenvrijVeganEiwitrijkVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie847 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker14 g
Vet36 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit38 g
Vezels20 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Paprika
Koriander
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten