Pittige rijstloempia's met kurkumarijst en tempeh

680 kcal
250 g groente

Vandaag eten we pittige loempia's. Deze leuke gekleurde veggie rolls zijn een feest om te maken omdat je uitstekend kunt variëren met de vulling. Wij maken ze vandaag met wortel, radijsjes, tempeh, ui, knoflook en rijst. Een volledige maaltijd, maar dan opgerold in rijstpapier.

Pittige rijstloempia's

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 2 tl Kurkuma, rasp Herkomst: Ipoki
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 5 g Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
  • 2 st Knoflookteen
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 150 g Tempeh Herkomst: Bumi
  • 250 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 1 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
  • 8 st Rijstpapier Herkomst: Yakso
Zelf toevoegen
  • 2 el Sojasaus (of tamari)
  • 1 el Bakolie

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Schil de kurkuma en rasp deze fijn boven de pan zodat de rijst geel kleurt (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen). Giet daarna het water af.
  2. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Meng sojasaus, rode peper, een paar korianderblaadjes en sap van de limoen in een kommetje. Pel de knoflook en pers erboven uit.
  3. Pel en snipper de ui. Snijd de tempeh in reepjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui samen met de tempeh 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut het sojamengsel toe en bak mee.
  4. Schil en rasp de wortel. Was de radijs, verwijder het groen en snijd heel klein of in plakjes. Doe de radijs, wortel en limoensap in een kom en hussel door elkaar.
  5. Vul een schaal met lauwwarm water. Week hierin de rijstvellen om de beurt voor ongeveer 30 seconden en leg ze voorzichtig op een schone plank. Leg in het midden van elk vel een beetje kurkumarijst, wat radijs rauwkost, ui, koriander en een paar reepjes tempeh. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
  6. Serveer de loempia's met de overgebleven rauwkost ernaast.
TIP
Serveer de overgebleven ingrediënten als een salade ernaast.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -21%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 57%
co2-reduction-score
CO2 eq -53%
water-reduction-score
Water + 193%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkGlutenvrij9 maandenSeizoenLactosevrijVeganVegetarischGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie680 kcal
Koolhydraten102 g
Suiker14 g
Vet18 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit27 g
Vezels11 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten