Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep met garnalen wontons

| 432 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Gezin, Variatie
Gluten
Tarwe
Schaaldieren
Vis
Mais
Ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 50 g GarnalenHerkomst: Fish & more
  • 0.25 st Oranje pompoen(halve)Herkomst: overesch
  • 1 el TrassiHerkomst: kweker
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Fairtrade
  • 0.25 bosje BosuiHerkomst: Van Oers
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 el Gember (verse)Herkomst: La Grama
  • 4 st Wonton vellenHerkomst: amaizin
  • 1 st KnoflookHerkomst: Proaco

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • 0.5 st Ei
  • snufje Zout en peper
  • 0.5 el Ketjap

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente110 g
vita-scoreVitaliteit49 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq3.055 g
water-reduction-scoreWater67,7 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het pompoenvlees in blokjes. Pel en snipper de sjalotten en pers de knoflook. Snijd de peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes (vergeet daarna niet je handen te wassen). Wrijf de sjalotten, rode peper, knoflook, trassi en 1 eetlepel kokosmelk tot een pasta.
  2. Breng in een hoge pan 1 liter water, de helft van de kokosmelk en de trassipasta aan de kook. Voeg de pompoen toe en kook gaar. Mix tot een gladde soep met de staafmixer en voeg dan de overige kokosmelk toe.
  3. Hak voor de wontons de garnalen heel fijn. Snijd de bosui in dunne ringen en voeg toe. Schil de gember en rasp een mespuntje bij de garnalen. Breng op smaak met ketjap, zout en peper. Vul het middelste gedeelte van de wontonvellen. Klop het ei los en bestrijk de zijkanten van de wontonvellen.
  4. Frituur de wontons in olie van 180 ºC tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken en serveer bij de soep.
TIPVoor een een vegetarische variant van dit gerecht vervang je de trassi voor miso (gefermenteerde sojapasta) en de garnalen voor pompoen blokjes.

II

24Kitchen en Ekomenu vieren feest! Kook ook mee met de speciale jubileum uitzendingen van 24Kitchen in De Grootste Kookclub van Nederland. Kook samen met de chef en heel veel andere fans van 24Kitchen en verras je dierbaren met deze heerlijke pompoensoep. Lekker gekookt? Deel je foto via instagram, tag @Ekomenu en gebruik de #ikkookmee

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie432 kcal
Koolhydraten17 g
Suiker5 g
Vet34 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit12 g
Vezels3 g
Zout1.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Tarwe
Schaaldieren
Vis
Mais
Ei