Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 12-14 minuten gaar. Doe de taugé in een zeef en giet het kokende water van de noodles erover zodat de taugé blancheert. Spoel direct onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.
Breng een pan met een klein laagje water aan kook voor de snijbonen. Was de snijbonen, verwijder de uiteindes en snijd klein. Kook de snijbonen in 8-12 minuten beetgaar. Giet vervolgens het water af.
Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Was de rode peper en snijd fijn. Verwarm olie in een bakpan en fruit de ui met de knoflook en rode peper ongeveer 2 minuten op een middelhoog vuur. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes of repen. Voeg de paprika en snijbonen toe aan de pan met ui en roerbak 5-7 minuten mee.
Was de limoen, rasp de schil en pers het sap eruit. Schil de gember en rasp fijn. Doe 3/4 van de pinda's, de sojasaus, het limoensap en een scheutje water in een keukenmachine en maal tot een gladde pasta (of gebruik een blender of vijzel). Voeg wat rasp van de limoenschil toe en verwarm de saus in een steelpannetje.
Serveer de noodles met de roerbakgroenten en schenk de pindasaus erover. Garneer met de geblancheerde taugé en overgebleven pinda's.
TIPDe pindasaus verdeel je op het laatste moment over de noodles. Schep goed door elkaar, zodat de smaak zich aan de noodles hecht.
II
De snijboon is een peulvrucht met brede, platte peulen. De naam verwijst naar het feit dat de peulen vroeger gewoonlijk overdwars in heel dunne reepjes gesneden werden. Tegenwoordig zijn de bonen draadloos, zodat ze ook in wat grovere stukken gesneden kunnen worden. Snijbonen kun je beter niet rauw eten, want in rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen verdwijnt.