Lactosevrij, Variatie, Vegan, Vegetarisch, 9 maanden, Seizoen, Lekker snel
GlutenTarwePaprika
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
5 g Verse basilicumHerkomst: Forc
70 g Tomatenpuree
2 st Gele paprikaHerkomst: Solid
400 g Cherrytomaten in sausHerkomst: La Bio Idea
200 g Witte pastaHerkomst: Stegeman
1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
1 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
3 el Olie
2 el (Balsamico)azijn
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit79 Punten
CO2eq1.014 g
Water25,8 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd in lange repen. Snijd de rode peper heel klein.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, rode peper en paprika 5 minuten op een hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Doe dan de cherrytomaten in saus erbij en pers de knoflook erboven uit. Temper het vuur en laat de peperonata saus afgedekt 10 minuten op een laag vuur stoven totdat de paprika’s zacht zijn. Voeg eventueel nog een scheutje water toe, proef en breng verder op smaak met (balsamico)azijn, zout en peper.
Breng intussen water met een snuf zout aan de kook. Kook de penne in 8 minuten ‘al dente’ en giet daarna het water af.
Serveer de pasta met een flinke schep peperonata saus erop. Snijd de basilicum klein en strooi erover.
TIPHoud niet iedereen van pittig? Het zijn vooral de zaadjes van een rode peper die pittig zijn. Snijd de peper apart en laat iedereen zelf de peper over het gerecht verdelen.
II
Dit gerecht is een vitaminebommetje! Dat komt omdat paprika heel veel vitamine C bevat. Wist je dat een rode paprika 2 keer zo veel vitamine C bevat als een groene paprika? De gele en rode paprika’s beginnen als groene paprika’s en verkleuren naarmate ze rijper worden. Rode en gele paprika's zijn zoeter dan de groene variant en daardoor gewilder.