Pittige pasta peperonata

Pittige pasta peperonata met witte pasta en basilicum

| 680 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Variatie, Vegan, Vegetarisch, 9 maanden, Seizoen, Lekker snel
Gluten
Tarwe
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 5 g Verse basilicumHerkomst: Forc
  • 70 g Tomatenpuree
  • 2 st Gele paprikaHerkomst: Solid
  • 400 g Cherrytomaten in sausHerkomst: La Bio Idea
  • 200 g Witte pastaHerkomst: Stegeman
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • 3 el Olie
  • 2 el (Balsamico)azijn

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit79 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.014 g
water-reduction-scoreWater25,8 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd in lange repen. Snijd de rode peper heel klein.
  2. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, rode peper en paprika 5 minuten op een hoog vuur.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Doe dan de cherrytomaten in saus erbij en pers de knoflook erboven uit. Temper het vuur en laat de peperonata saus afgedekt 10 minuten op een laag vuur stoven totdat de paprika’s zacht zijn. Voeg eventueel nog een scheutje water toe, proef en breng verder op smaak met (balsamico)azijn, zout en peper.
  4. Breng intussen water met een snuf zout aan de kook. Kook de penne in 8 minuten ‘al dente’ en giet daarna het water af.
  5. Serveer de pasta met een flinke schep peperonata saus erop. Snijd de basilicum klein en strooi erover.
TIPHoud niet iedereen van pittig? Het zijn vooral de zaadjes van een rode peper die pittig zijn. Snijd de peper apart en laat iedereen zelf de peper over het gerecht verdelen.

II

Dit gerecht is een vitaminebommetje! Dat komt omdat paprika heel veel vitamine C bevat. Wist je dat een rode paprika 2 keer zo veel vitamine C bevat als een groene paprika? De gele en rode paprika’s beginnen als groene paprika’s en verkleuren naarmate ze rijper worden. Rode en gele paprika's zijn zoeter dan de groene variant en daardoor gewilder.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie680 kcal
Koolhydraten87 g
Suiker16 g
Vet26 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels12 g
Zout0.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Tarwe
Paprika