Breng een pan met een klein laagje water aan kook voor de snijbonen. Was de snijbonen, verwijder de uiteindes en snijd klein. Kook de snijbonen in 8-12 minuten beetgaar. Giet vervolgens het water af.
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de rode peper en snijd fijn. Verwarm olie in een bakpan en fruit de ui met de knoflook en rode peper ongeveer 2 minuten op een middelhoog vuur.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Voeg de paprika en snijbonen toe aan de pan en roerbak 5 minuten mee.
Breng intussen een pan met water aan de kook en kook de noodles gedurende 4 minuten. Doe de taugé in een zeef en giet het kokende water van de noodles erover zodat de taugé blancheert. Spoel direct onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.
Was de limoen, rasp de schil en pers het sap eruit. Schil de gember en rasp fijn. Doe 3/4 van de cashewnoten, de sojasaus, het limoensap en een scheutje water in een keukenmachine en maal tot een gladde pasta. Voeg wat rasp van de limoenschil toe. Verwarm in een steelpannetje.
Serveer de noodles met de roerbakgroenten en schenk de cashewsaus erover. Garneer met de geblancheerde taugé en overgebleven cashewnoten.
TIPLekker met verse koriander. Wil je in de Aziatische sferen blijven, probeer dit gerecht dan met stokjes te eten!
II
De snijboon is een peulvrucht met brede, platte peulen. De naam verwijst naar het feit dat de peulen vroeger gewoonlijk overdwars in heel dunne reepjes gesneden werden. Tegenwoordig zijn de bonen draadloos, zodat ze ook in wat grovere stukken gesneden kunnen worden. Snijbonen kun je beter niet rauw eten, want in rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen verdwijnt.