Aubergine-tomatencurry met aduki bonen en naanbrood
4,5
646 kcal
260 g groente

Naan is het Indiase woord voor brood. Het grootste gedeelte van de bevolking van India is vegetarisch en daar wordt naan als bijgerecht geserveerd bij het avondeten. Het naanbrood kun je verwarmen in de oven of heel eenvoudig in een broodrooster of in een bakpan. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC voor het naanbrood.
- Was de aubergine en tomaat en snijd in kleine stukken. Verhit olie in een wok of ruime braadpan en bak enkele minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eens 2 minuten mee. Roer de kokosroom erdoor en laat afgedekt zachtjes 10 minuten pruttelen. Spoel de adukibonen in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan.
- Verwarm intussen het naanbrood in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking (of verwarm in een bakpan of broodrooster).
- Breng de curry verder op smaak met de helft van de koriander, zout en (chili)peper. Serveer de aubergine-tomatencurry in mooie kommen en garneer met de overgebleven koriander. Heerlijk met het naanbrood.
TIP
Ook erg lekker met basmatirijst. Of sambal voor wat meer pit.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st AubergineHerkomst: Toledano
- 2 st TomaatHerkomst: Solid
- 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
- 160 ml Thaise kokosroomHerkomst: On off spices
- 400 g AdukibonenHerkomst: Amaizin
- 2 st Naanbrood knoflook-korianderHerkomst: O Mundo
- 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
- 2 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -81%
Groente+ 106%
Vitaliteit+ 27%
CO2eq+ 33%
Water+ 557%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Variatie, Vegan, 9 maanden, Vegetarisch, Afvallen, Lactosevrij, Gezin, Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie646 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker15 g
Vet36 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit15 g
Vezels15 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Tarwe
Gluten
Koriander