Pitabroodsalade met verse muntdressing

Pitabroodsalade met verse muntdressing kikkererwten, tomaat en komkommer

| 748 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lekker snel, Eiwitrijk, Vegan, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegetarisch, Gezin
Peulvruchten
Paprika
Tarwe
Sojabonen
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Little gemHerkomst: G's
  • 3 st Pitabroodjes volkorenHerkomst: Florentin
  • 2 st TomaatHerkomst: Lukassen
  • 125 ml Soja yoghurtHerkomst: Provamel
  • 5 g Verse muntHerkomst: Forc
  • 1 st KomkommerHerkomst: Noordhoek
  • 350 g Kikkererwten Herkomst: Machandel

Zelf toevoegen

  • 2 el Citroensap
  • 2 el Paprikapoeder
  • 3 el Olijfolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente260 g
vita-scoreVitaliteit86 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq491 g
water-reduction-scoreWater23,4 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan, dep droog en besprenkel met olie. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Halveer de pitabroodjes overlangs. Bestrijk de helften met olie en snijd in smalle reepjes of puntjes. Verdeel de kikkererwten en pitabroodjes over de bakplaat en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Was intussen de komkommer en tomaat en snijd klein. Was de sla, laat heel goed uitlekken en snijd klein.
  4. Was de munt en snijd klein. Maak een dressing van de soja yoghurt, de munt, olijfolie extra vierge, citroensap, zout en (chili)peper.
  5. Doe de groenten, kikkererwten, overgebleven kruiden en een deel van de pitabroodstukjes in een saladekom en hussel door elkaar. Serveer met de dressing en strooi de rest van het krokante pitabrood erover.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de pitabroodjes ook in de broodrooster verwarmen, of krokant bakken in een pan.

II

Vandaag een recept, geïnspireerd op een Libanese broodsalade. We gebruiken heerlijke volkoren, vezelrijke pitabroodjes en een frisse saus met verse munt. Little Gem is een kleine gekropte Romeinse sla met gekrulde blaadjes. Het wordt gezien als de grote vervanger van romaanse sla of ijsbergsla, met als voordelen dat het smaakvoller is en daarnaast langer houdbaar. Onze biologische komkommer wordt geleverd door 'Van Brakel.'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie748 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker9 g
Vet33 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit33 g
Vezels16 g
Zout2.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Paprika
Tarwe
Sojabonen
Gluten