Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan, dep droog en besprenkel met olie. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Halveer de pitabroodjes overlangs. Bestrijk de helften met olie en snijd in smalle reepjes of puntjes. Verdeel de kikkererwten en pitabroodjes over de bakplaat en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Was intussen de komkommer en tomaat en snijd klein. Was de sla, laat heel goed uitlekken en snijd klein.
Was de munt en snijd klein. Maak een dressing van de soja yoghurt, de munt, olijfolie extra vierge, citroensap, zout en (chili)peper.
Doe de groenten, kikkererwten, overgebleven kruiden en een deel van de pitabroodstukjes in een saladekom en hussel door elkaar. Serveer met de dressing en strooi de rest van het krokante pitabrood erover.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de pitabroodjes ook in de broodrooster verwarmen, of krokant bakken in een pan.
II
Vandaag een recept, geïnspireerd op een Libanese broodsalade. We gebruiken heerlijke volkoren, vezelrijke pitabroodjes en een frisse saus met verse munt. Little Gem is een kleine gekropte Romeinse sla met gekrulde blaadjes. Het wordt gezien als de grote vervanger van romaanse sla of ijsbergsla, met als voordelen dat het smaakvoller is en daarnaast langer houdbaar. Onze biologische komkommer wordt geleverd door 'Van Brakel.'