Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel de pitabroodjes met water en rooster 5-8 minuten in de voorverwarmde oven (of verwarm de pitabroodjes in je broodrooster).
Schil en rasp de kurkuma en gember (let op: kurkuma geeft erg af!). Meng de olijfolie met de garam masala kruiden, sojasaus, kurkuma, gember, zout en peper. Verkruimel de tempeh met je handen tot grove ‘pulled’ tempeh. Laat de verkruimelde tempeh 10 minuten marineren in de marinade.
Pel en snipper de ui. Was de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de rucola en laat goed uitlekken. Breng een klein laagje water aan de kook voor de taugé. Blancheer de taugé in een zeef door kokend water erover te schenken, spoel daarna direct af onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui en gemarineerde tempeh gedurende 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg op het laatst de tomaat en taugé toe.
Snijd de warme pitabroodjes doormidden en vul met de groenten, pulled tempeh en een plukje rucola.
TIPOok lekker met een sausje. Bijvoorbeeld een (vegan) knoflookmayonaise of hummus.
II
Tempeh wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het is een perfecte vleesvervanger dankzij alle essentiële aminozuren en vele mineralen, zoals ijzer en calcium, en B-vitaminen.