Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Vegan, Vegetarisch, Lekker snel, Lactosevrij
PeulvruchtenPaprikaSesamzaadTarweGluten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
300 g WortelHerkomst: Greenorganics
50 g Hummus
4 st PitabroodjesHerkomst: Florentin
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
150 g Falafelballetjes
1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
2 el (Sesam)olie
2 el Citroensap of azijn
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit75 Punten
CO2eq863 g
Water40,1 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel de pitabroodjes met water en rooster 5-8 minuten in de voorverwarmde oven (of verwarm de broodjes in je broodrooster).
Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd in flinterdunne plakjes. Doe de azijn in een kommetje en leg de ui en knoflook erin. Kruid met zout en peper en zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken. Schep af en toe om.
Was de courgette en wortel en snijd of schaaf in linten of dunne plakjes. Verhit olie in een grillpan (of bakpan) en grill of bak de groentelinten bruin. Drapeer alles op een schaal en kruid met zout en peper.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de falafelballetjes 3-5 minuten.
Klop de hummus los met een beetje water. Snijd de warme pitabroodjes aan de bovenkant open zodat je een envelopje krijgt en vul het met falafelballetjes en een schepje hummus. Top af met de gemarineerde ui en serveer de gegrilde groenten ernaast.
TIPJe kunt de gegrilde groenten ook in het pitabroodje 'proppen'.
II
Pita is een traditioneel gerecht uit het Midden-Oosten. In sommige landen wordt de pita als bordje gebruikt en worden alle ingrediënten bovenop het broodje geserveerd. Wij vullen de pita's met falafelballetjes en maken het af met een sausje van hummus. Hummus is de meest populaire spread, salade of dipsaus in het Midden-Oosten en heeft een heerlijke zachte smaak.