Maak de pitabroodjes een klein beetje vochtig en rooster 5 minuten in de voorverwarmde oven (je kunt ook een broodrooster gebruiken om de broodjes te verwarmen).
Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Was de little gem en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui en paprika op een hoog vuur. Bak de falafel balletjes 5 minuten mee.
Was intussen de komkommer en rasp de helft fijn. Druk het vocht eruit door gebruik te maken van een zeef. Doe de rasp vervolgens in een kom en pers de knoflook erboven uit. Meng de komkommerrasp met de soja yoghurt en breng op smaak met citroensap en peper. De rest van de komkommer snijd je in hele dunne plakjes.
Snijd de warme pitabroodjes open als een envelopje en vul met de falafel balletjes, paprika, ui, komkommerplakjes, little gem en komkommersaus.
TIPDe saus is ook erg lekker met verse dille.
II
Pita is een traditioneel gerecht uit het Midden-Oosten. Dankzij Ottolenghi en andere sterrenchefs staat dit platte broodje volop in de aandacht. Onze biologische falafel ballen zijn gemaakt volgens een traditioneel recept en bevatten onder andere kikkererwten, ui, peterselie en knoflook als hoofdingrediënten. Bij dit recept maken we een fris komkommersausje.