Snijd de pitabroodjes doormidden zodat je 2 ronde platte broodjes krijgt. Pel de ui en snijd in halve ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in dunne plakjes. Was de courgette en snijd in hele dunne plakjes.
Verwarm olie in een bakpan en ontzuur de tomatenpuree door deze 3-5 minuten te bakken op een middelhoog vuur. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en leng aan met een beetje water zodat je een mooie saus krijgt.
Besmeer de pitabroodjes met de tomatensaus. Beleg met de ui, champignons, courgette en strooi de geraspte kaas erover. Bak de pita pizza's 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Roerbak de overgebleven groenten met een beetje olie in een bakpan. Was de spinazie in een zeef en laat goed uitlekken. Bak de spinazie 1 minuut met de groenten mee en breng op smaak met zout en peper.
Haal de pita pizza’s uit de oven wanneer de kaas gesmolten is. Serveer de groenten ernaast.
TIPDit gerecht is perfect om restjes groenten in te verwerken. Denk maar eens aan tomaat, broccoli, prei of aubergine.
II
Pizza is leuk en lekker voor het hele gezin. Je kunt met pizza super veel variëren, niet alleen met het beleg maar ook met de bodem. Een bodem van pitabroodjes, wraps of gemaakt van groenten, het kan allemaal. Het kan bijna niet mis gaan. Onze biologische kastanjechampignons worden geleverd door 't Paddestoelenrijk uit Rossum. Laat je kinderen vooral helpen in de keuken ;-) Buon appetito!