Pissaladière met ansjovis zonnebloempitten en zwarte olijven

822 kcal
250 g groente

Een pissaladière is een typisch streekgerecht uit Nice. Deze uienpizza heeft een 'ruit-patroon' en wordt belegd met ansjovis en zwarte olijven. Wij geven een gezonde twist eraan door paprika toe te voegen.

Pissaladière met ansjovis

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 4 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
  • 1 st Bladerdeeg Herkomst: Donaustrudel
  • 25 g Ansjovis in olijfolie Herkomst: Fish Tales
  • 300 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 50 g Zwarte kalamata olijven Herkomst: Marqt
  • 50 g Zonnebloempitten Herkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Zorg ervoor dat de oven goed heet is. Pel de uien en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook.
  2. Verhit de olie van de ansjovis in een bakpan en bak de uien en de knoflook 15- 20 minuten op een middelhoog vuur. Het is de bedoeling dat de uien zacht en zoet worden, zonder al teveel te verkleuren. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, chilivlokken en zout.
  3. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Rol het deeg uit over de bakplaat en bak alvast 5-10 minuten onderin de oven.
  4. Beleg het bladerdeeg met de gebakken uien. Verdeel de ansjovis, paprika en olijven erover en bestrooi met zonnebloempitten. Bak de pissaladière nog 10 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg krokant gaar is.
TIP
In plaats van 1 grote, kun je ook per persoon een pissaladière maken. De uien zijn ook lekker met een beetje balsamico-azijn.
3,0
Gemiddelde van 2 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 27%
co2-reduction-score
CO2 eq -73%
water-reduction-score
Water -37%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SpecialsLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie822 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker15 g
Vet40 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit26 g
Vezels13 g
Zout3.4 g
Allergenen informatie
Sesamzaad
Gluten
Noten
Paprika
Tarwe
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten