1 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
4 st Piadina wrap Herkomst: TerraSana
Zelf toevoegen
3 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit88 Punten
CO2eq341 g
Water14,3 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui, knoflook, sesamzaadjes en chilivlokken 2 minuten op een middelhoog vuur. Giet in een bakje en laat afkoelen.
Schil de wortelpeterselie en snijd in kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de wortelpeterselie krokant gaar in 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de voorgekookte bietjes kleiner en pureer glad met een staafmixer of keukenmachine (bewaar wat bietenblokjes voor garnering) en schep de hummus erdoor.
Verwarm de piadina kort in een bakpan en verdeel de bietenhummus, bietenblokjes en wortelpeterselie erover. Werk af met de crispy-chili olie.
TIPJe kunt het sesamzaad ook eerst roosteren in een droge pan, voordat je het bij de olie doet.
II
Deze piadina heeft een topping van heerlijke zoete bietjes, kruidige wortelpeterselie en een pittige chili olie. Echt een gouden combinatie! Onze bietjes zijn biodynamisch geteeld op een klei-rijke en luchtige bodem. Ze zijn in het eigen sap gekookt en heerlijk puur van smaak.