Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was en schil de pastinaak, snijd klein en kook 5-10 minuten. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
Breng water aan de kook voor de peultjes. Verwijder de puntjes en de 'draad/het vezeltje' van de peulen. Kook in 3-5 minuten beetgaar. Spoel daarna af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Het is lekker als ze nog knapperig zijn.
Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui, pastinaak en courgette al omscheppend op een middelhoog vuur lichtbruin en gaar (circa 5 minuten). Voeg de laatste minuut de peultjes toe en verwarm mee. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm bakolie in een kleine koekenpan en bak de tartaartjes 2-3 minuten per kant op een middelhoog vuur. Houd de tartaartjes goed in de gaten want het is lekker als ze nog rosé van binnen zijn.
Serveer de tartaar met de groenten ernaast.
TIPPeultjes zijn ook erg lekker in een salade.
II
Vandaag op het menu: lekker knapperige peultjes. Peultjes lijken op erwten, maar bij peultjes kun je de gehele schil eten. Peultjes bevatten een grote hoeveelheid voedingsvezels. Ook zijn ze een goede bron van vitamine B1, B5 en B6 en zijn ze erg rijk aan vitamine C. Peultjes zijn dus heel gezond.