Pesto fried rice met geroosterde pompoen en krokante walnoten

867 kcal
350 g groente

Pesto en rijst ... klinkt als een bijzondere combinatie. Dat is het ook, maar dit is een recept uit een nieuwe trend 'confusion'. We vonden het héérlijk, en wij zijn heel benieuwd wat jij ervan vindt.

Pesto fried rice

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Oranje pompoen
  • 250 g Spruitjes Herkomst: Bruinsma
  • 75 g Rucola pesto Herkomst: Marqt
  • 50 g Walnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 tl Agave siroop of honing
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en zorg dat de oven goed heet is. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder de kraan. Breng in een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat afkoelen.
  3. Pel en snipper de knoflook. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten en snijd in kleine stukken (de schil kun je gewoon eten). Maak de spruitjes schoon en halveer. Leg de pompoen en spruitjes op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, knoflook en zout. Rooster 15-20 minuten in de hete oven.
  4. Verwarm een droge bakpan en bak de walnoten enkele minuten op een middelhoog vuur. Schud om, haal van het vuur en voeg de siroop of honing toe. Schep uit dep an en laat afkoelen. afkoelen.
  5. Verwarm olie in dezelfde bakpan en bak de voorgekookte rijst een paar minuten op een hoog vuur. Voeg de pesto toe en schep nogmaals om. Schep de groenten door de rijst en strooi de zoete noten erover.
TIP
Rijst van een dag oud? Die bakt nog beter!
3,8
Gemiddelde van 24 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 54%
co2-reduction-score
CO2 eq -69%
water-reduction-score
Water + 47%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischLactosevrijVariatie9 maandenVeganSeizoenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie867 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker12 g
Vet40 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit15 g
Vezels15 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten